Reglementswijzigingen BMB Motorcross 2012

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De werkgroep motorcross van de BMB Sportcommissie bracht een aantal veranderingen aan in het BMB Motorcross-reglement. De desbetreffende reglementswijzigingen staan hieronder in het vet gedrukt.

01 Categorieën en klassen
Een piloot die 25 jaar wordt voor de eerste wedstrijd van het motorcrossseizoen mag een vergunning in de klasse “Seniors Open” nemen op voorwaarde dat hij in de voorbije 5 jaar geen vergunning in de klasse “Inter MX1-2-3 of Nationaal MX 1-2-3 had. Uitzonderingen kunnen enkel toegestaan worden na schriftelijke aanvraag door piloot en na onderzoek door bureau S.K. BMB en coördinator MX.

04. Klassiek schema:B: Wedstrijden
Maximum Quads Open 30 (ipv 35)

06. Veranderen van categorie

C. Verplichte promoties
Enkel de kampioen van de beloften, juniors, seniors, nationalen MX2 en nationalen MX1/MX3 zijn verplicht het volgende seizoen in een hogere categorie uit te komen.

11.a Klassementen en uitslagen
Een piloot welke de start neemt in een wedstrijd wordt altijd opgenomen in de uitslag van de betreffende reeks /wedstrijd. Indien hij geen 2/3 van het aantal ronden ( afgerond naar het lager geheel getal ) afgelegd door de
overwinnaar gereden heeft, of als hij de aankomstlijn niet overschreden heeft binnen de 5’ na de overwinnaar wordt hij in de uitslag als “ Not classified “ genoteerd.   Not classified  :  Geen aanspraak op punten en/of barema.

13.5 Programma Belgian Nationals
Op het programma dienen steeds de klassen …………………… worden voorzien. Indien zijspannen en quads op het programma worden voorzien naast de categorie Inters open, moet de categorie Inters Open samen-rijden met de Nationalen MX 2, met afzonderlijk klassement en barema.

Foto: CDS Images

Uw reacties

Ook te lezen