X

Vijf minuten met Nick Kouwenberg

Als er ergens valt te supercrossen is Nick Kouwenberg (20) daar graag bij. Zeker als het dan ook nog even kan in eigen land! De jonge rijder uit Elshout was uiteraard ook present tijdens de Indoor Motorcross in Venray. Wij gingen Nick even opzoeken in de paddock en polsten ook naar zijn plannen voor 2012, volgens insiders zou Kouwenberg immers voor het Van Beers Racing team rijden op TM in het WK MX2.

Hoe kijk je terug op het weekend?
Nick Kouwenberg:
“Positieve kanten, negatieve kanten… Ik heb veel fouten gemaakt, maar ook veel geleerd. Het was zeker een mooi weekend, de organisatie en Monster hadden alles netjes voor elkaar. Zowel aan de rijders als het publiek werde de nodige aandacht geschonken. Naast de wedstrijden viel er voldoende te beleven met de motorbeurs en de kermis. Naarmate het weekend vorder werd het rijden ook beter. In het begin had ik best wat stress en ik had het toch moeilijk om het juiste ritme te vinden. Na een paar harde klappers op het beton en dat voorvalletje met Mike Kras, tijdens de one-one was ik wat voorzichtiger. Maar die val met Mike is wel sportief afgelopen en wat sensatie is altijd mooi voor het publiek. Dat betekent dat we er ten minste voor gaan!”

De snelheid was er wel maar je mankeerde soms een tikje nauwkeurigheid?
Kouwenberg:
“Dat is zo en elke fout betaal je cash! Op zondagmiddag viel ik op een strobaal en belandde ik met mijn hoofd op het beton. Ik was even duizelig., gelukkig kon ik na een uurtje hervatten. In de last chance werd ik tweede, in de halve finale was ik vierde. In de finale zat ik vast in de tweede bocht, ik ging er even bij liggen en van de laatste plaats ben ik nog naar de 12de stek gekomen. Het was ook qua rijden één van mijn beste manches. Leuk om zo het weekend af te sluiten dus.”

Je gaat ook nog in Duitsland aan de slag?
Kouwenberg:
“Daar moet ik nog in München en Dortmund rijden, daarna zit het SX-seizoen er op. Omdat ik andere verplichtingen heb gekregen ga ik volgend jaar niet naar Amerika . Oorspronkelijk was het de bedoeling om daar nog een SX te rijden.”

Zien we jouw volgend jaar toevallig op een blauwe motor?
Kouwenberg:
“(lachend) Ik kan er echt niks over zeggen, sorry! Normaal gesproken wordt alles volgende week afgerond en dan horen jullie het wel. In iedere geval ben ik er heel blij mee, zo’n kans krijg ik nooit meer.”

Credit foto’s: Ronnysfoto.nl