X

De VMBB en UMC gaan samenwerken!

Deze woensdag, 7 december, werd een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen de Unie van Motorsportclubs Vlaanderen (UMC), de grootste Vlaamse federatie van amateurbeoefenaars van motorcross, en de Vlaamse vleugel van de Belgische motorbond, VMBB.

Reeds jaren is er de vraag vanuit de overheid om tot een vereenvoudiging te komen van het motorcrosslandschap in Vlaanderen. Met dit akkoord wordt hieraan gevolg gegeven. Hierdoor ontstaat één federatie waarbij elk lid op haar niveau ten volle haar werking kan ontplooien. VMBB blijft bevoegd voor de nationale en internationale wedstrijden, VMCF en VLM voor regionale en MC Lille en AMC Genk voor wedstrijden op clubniveau. De overgangen tussen de verschillende wedstrijden kan op een zeer soepele manier. Aan elke sportbeoefenaar wordt door de nieuwe structuur de mogelijkheid geboden om wekelijks wedstrijden te beoefenen.Het was echter voor het voortbestaan van het motorcross een noodzaak om de krachten te bundelen.

De versnippering zorgde voor een gebrek aan uitstraling en herkenbaarheid zowel bij het publiek als bij de overheid. De VMBB roept ook de Federatie Amateur Motorcrossbonden (FAM) of hun leden (MCLB EN VBM) op het voorbeeld van UMC te volgen en hoopt dat de uitgestoken hand niet wordt geweigerd. Deze overheid heeft door de recente beslissingen inzake de mogelijkheid van oefenterreinen in o.a. industriegebied een grotere mogelijkheid tot inplanting van de voor de sport broodnodige oefenomlopen gecreëerd.

Het is nu aan de sector om op een overtuigende manier hier voorstellen voor in te dienen . Dit kan alleen als dit deel van de motorsport met één stem spreekt. Net als het vormen van een federale regering is ook dit akkoord niet op één dag gevormd; Wel is er een opvallende wil te merken om samen te werken in één federatie. De overheid en de bestuursleden hebben voor 2012 alle mogelijkheden gecreëerd om weer vooruit te gaan met de voor ons land meest succesvolle sport ooit.

 

De vele administratieve details voor de motorcrossers worden binnenkort in detail uit de doeken gedaan.