X

Volledig Belgische line-up voor het Kemea-Reytec-Yamaha Racing team

Na een succesvol debuut op Europees niveau in 2011 heeft het Kemea-Reytec-Yamaha Racing team in 2012 ook ambities in het wereldkampioenschap. Belgisch kampioen MX2 Kevin Fors en de 22-jarige Kenny Vandueren zullen volgend seizoen debuteren in het WK MX2. De 13-jarige Nathan Renkens en Ludovic Brevers zullen respectievelijk in het EK 125cc en het EK 250cc uitkomen in de kleuren van het Limburgse team.

Op nationaal vlak zullen Nick Van de Berg en Kevin van Geldorp uitkomen in de nationalen MX2. Steven Engelen zal zich meten met de grote jongens bij de Inters MX1 in het BK en de Belgian Nationals. In het BK MX2 zullen ook Fors en Vandueren een gooi doen naar de Belgische titel.


Om dit alles in goeie banen te leiden zal voormalig vice-wereldkampioen Marnicq Bervoets de piloten zowel fysiek als mentaal begeleiden op internationaal niveau. Danny De Baets zal Marnicq hierin bijstaan en ook de nationale rijders onder de loep nemen. Samen houden zij ook hun ogen open in de zoektocht naar nieuw talent.

Teameigenaar Hans Corvers : ‘ Ik ben fier op mijn volledig Belgisch team. Zelfs communautair is het verantwoord met ook enkele Waalse rijders in het team!  Oorspronkelijk was het Kemea Reytec team vooral actief op lokaal niveau en vorig jaar pas maakten wij de overstap naar de BMB. Onvoorzien kwam dan ook het EK in onze planning en daar reden wij ons in Valkenswaard onmiddellijk al in de kijker. Het ‘interimjaar’ op dit niveau viel al bij al goed mee, maar iedereen was het er mee eens dat structureel nog het een en ander professioneler moest. Mijn dorpsgenoot Marnicq Bervoets kon zich vinden in de rol van teammanager en kwam het idee eigenlijk dat als we het toch professioneel willen doen, waarom dan geen WK MX2 ambiëren ? De knoop werd doorgehakt en iedereen is supergemotiveerd om deze uitdaging aan te gaan. Het wordt vooral belangrijk dit jaar dat het team de basis legt naar een professioneel team en dan zien we wel wat de toekomst zal bieden ! Ik wil hierbij het voltallige Kemea bestuur al voor bedanken.’


Teammanager Marnicq Bervoets : ‘ Ik kijk er echt naar uit om volgend seizoen de rijders te begeleiden. Echte verwachtingen qua prestaties heb ik echter niet voor ogen. Ze zullen allen dit jaar veel moeten bijleren en het belangrijkste wordt dan ook dat zij hard blijven werken en een zichtbare progressie maken. Vooral met de EK- rijders hebben we twee goeie talenten in huis. Ik hoop dat ze dit jaar een duidelijke progressie kunnen maken zodat we naar volgend jaar toe op deze basis kunnen verder bouwen.

De eerste wedstrijd voor de rijders wordt de Belgische openingscross op 12 februari op de zanderige omloop van de Heeserbergen in Lommel.

Credit foto’s: Bavo Swijgers