X

Een geweldige prestatie van Calvin Vlaanderen in Trentino

Je kon er niet naast kijken. Calvin Vlaanderen van het Monster Energy Yamaha Factory Racing Team leverde in Arco di Trento een mooie race af door een vierde plaats te scoren in het dagklassement.

Gedurende het hele weekend toonde Vlaanderen een uitzonderlijke snelheid op het ruwe, technische en gladde Ciclamino Circuit. Ondanks een start in het midden van het peloton in de eerste race, vocht de vurige nummer 10 zich een weg door het veld en klom op tot de vijfde plaats, voordat hij in de slotfase een positie verloor aan Jeffrey Herlings. Uiteindelijk kwam hij als zesde over de finish.

Vlaanderen wist dat hij de snelheid had om mee te dingen naar het podium en schoot in race twee naar een top drie startplaats. Ondanks dat hij al vroeg de tweede plaats verloor aan Romain Febvre, heroverde de Zuid-Afrikaan die plek toen de Fransman in de zesde ronde ten val kwam en hield die positie vast tot aan de finishvlag.

Na een bemoedigend weekend in de MXGP van Trentino behoudt Calvin zijn zevende positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Na een veelbelovende vierde ronde wordt het FIM wereldkampioenschap motorcross 2024 in het weekend van 4 en 5 mei hervat in Agueda, Portugal.

Calvin Vlaanderen: “Ik ben zeker blij met mijn resultaten dit weekend! Ik was het hele weekend snel. Eerste in de vrije training, derde in de getimede training en ook vandaag had ik een goede snelheid. Ik ben echt blij met de stappen die we hebben gemaakt en het was leuk om het resultaat van al het harde werk te laten zien in race twee. We worden steeds beter en ik ben gemotiveerd voor meer, maar eerst ga ik wat rusten voordat we weer aan de start verschijnen van ronde vijf.

Foto’s: Full Spectrum Media