X

Kaap van 100 ‘Red de motocross bomen’ nadert

Nog tot en met zondag staat “Red de motocross” met een stand in paleis 1 van het Motorsalon in Brussels Expo. Voor € 10 kan je daar een boom kopen die eind dit jaar naast een Belgisch trainingscircuit zal aangeplant worden.


Op die manier willen we als motorcrossers ons steentje bijdragen voor het milieu” zegt woordvoerder Guy Dick. “Mensen hebben vaak het idee dat motorcrossers zware vervuilers zijn. Met deze boomplantactie willen we daar komaf mee maken” aldus nog Dick. “De lijst met namen van mensen, verenigingen en firma’s die hebben ingetekend op onze boomplantactie wordt tijdens de Motorcross der Naties die eind september in Lommel zal plaats vinden overhandigd aan de Vlaamse politici.
Wie denkt dat hij bij intekening zelf een boompje mee naar huis krijgt heeft het mis. “Eind dit jaar gaan we die bomen aanplanten in de buurt van de bestaande circuits. De mensen kunnen overigens zelf kiezen waar hun boom wordt aangeplant” zegt Dick. “Vooraf hadden we als objectief 100 bomen te verkopen op deze 10 dagen autosalon. Maar het ziet er nu al uit dat we die kaap ruimschoots gaan ronden” vervolgt Dick. “Helaas zijn er ook mensen uit het motorcrossmilieu die onze stand negeren. En dan maar klagen dat er alsmaar minder omlopen zijn… Want uiteindelijk is het ons daarom te doen. Sinds begin jaren ’80 is het aantal trainingsomlopen in België spectaculaire geslonken. In Vlaanderen is er al sinds 2002 sprake van nieuwe trainingsomlopen maar 10 jaar later is er nog niets concreet gerealiseerd. In Wallonië tapt men onder impuls van minister Antoine uit een heel ander vaatje en worden de circuits van Rognée en Mont-Saint-Guibert verder uitgebouwd.


U kan “Red de motorcross” nog tot zondagavond op stand 1.06 in paleis 1 van Brussels Expo vinden. Dat is vlakbij de roltrappen die naar de centrale gang van Brussels Expo leiden. Wie ‘Red de motorcross’ liever met iets meer tastbaars steunt kan er ook terecht voor een pet, een t-shirt of stickers.