X

KNMV coaches gebruiken speciale camera

Ook de KNMV motorcross-selectie zit deze tijd in Spanje voor een twee weken durende periode. Leon Giesbers en ‘zijn’ jongens zitten in de buurt van Girona voor een eerste Spaanse stage waar ze uiteraard de harde banen opzoeken. Specifiek voor de fysieke en krachttraining is ook Bart Nelissen (Nelissentraining.com) mee. Behalve aan de rijtechniek wordt ook aandacht besteed aan o.a. mentale aspecten, voeding, rust en hoe om te gaan met de media. Dat laatste onderdeel zullen we komend seizoen zeker persoonlijk testen!

Nieuw voor de analyse van de rijders is het gebruik van een speciale high speed videocamera die toelaat nog beter de bewegingen en lichaamshouding te bestuderen. Hierdoor kan ook de rijder achter beter zien wat hij verkeerd deed. Een voorbeeld van een opname met zo’n high speed (1000 beelden per seconde) slow motion camera zie je hier:

Voor Jordi Van Nobelen liep het mis in Spanje. Het motorcross talent uit Noordwijkerhout liep bij een onschuldige crash een barstje in het sleutelbeen op. Gelukkig vallen de gevolgen mee en zal Jordi snel de training weer kunnen hervatten. Ook KNMV wegracecoach Barry Veneman (rechts op de foto naast Giesbers) zal gebruik maken van deze camera. De Nederlandse wegraceselectie zal trouwens eind volgende maand naar Spanje afzakken.

De Nederlandse MX selectie 2012 bestaat uit Bas Vaessen, Brian Bogers, Dave Versluis, Davy Pootjes, Donny Bastemeijer, Jaap Corneth, Joël Van Mechelen, Jordi Van Nobelen, Micha-Boy De Waal, Nick Horsten, Noud van Kraaij, Roan van de Moosdijk en de benjamin van de groep de 10-jarige Raf Meeuwissen. Wie meer wil weten over de Nederlandse talenten kan ze hier volgen via hun eigen twitterpagina: https://twitter.com/#!/knmv/selectierijders

Credit foto: KNMV