X

Benelux GP in Lierop bevestigd

De Grand Prix van Lierop staat volgend seizoen na een jaar afwezigheid weer op de motorcrosskalender van de internationale motorbond FIM. Na meer dan een decennium Grand Prix Motocross op circuit de Herselse bossen in Lierop was het afgelopen jaar erg rustig op het terrein gelegen aan Kerkenhuis.

Voor 2012 komt daar gelukkig weer verandering in. Ofschoon de Grand Prix van Lierop, officieel “GP of Benelux’ genaamd, al geruime tijd op de 2012 kalender van Youthstream prijkte was het nog lange tijd onzeker of de wedstrijd wel echt door zou gaan. Er moesten tussen organisator MAC Lierop enerzijds en promotor Youthstream anderzijds nog wat hobbels worden weggenomen.

De contracten zijn nu getekend zodat MAC Lierop en heel motorcrossminnend Nederland zich kan gaan richten op zaterdag 1 en zondag 2 september a.s..

Nu Lierop bevestigd is, blijven er nog twee  vrije data over op de MX1/MX2 GP-kalender: het weekend van 16 en 17 juni en het weekend van 8 en 9 september. Wordt dat eerste weekend alsnog ingevuld met een Belgische GP? Wait and see.

Foto: MAC Lierop