Damon Goyvaerts opteert voor Kawasaki KX250F

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na een moeilijk eerste seizoen bij de Inters MX1 van de BMB, opteerde Damon Goyvaerts om dit jaar terug in de MX2-klasse uit te komen. De jonge Puttenaar koos voor een Kawasaki KX250F van V-mac en zal zich in 2012 vooral op de BMB-wedstrijden concentreren.

2011 was een moeilijk seizoen, waarin ik weinig reed” steekt Goyvaerts van wal. “Ik was vaak geblesseerd en kwam erg weinig aan rijden toe. Eigenlijk is heel m’n BK-campagne in het water gevallen.
Het debuutseizoen van Goyvaerts bij de Inters MX1 van de BMB verliep dus niet zoals hij het zich had voorgesteld. “Ik maakte vorig jaar de switch naar de MX1 in samenspraak met m’n vader en Steven Lettani van LS Motors waarvoor ik in het Junior Team uitkwam. Die stap naar de MX2 bleek uiteindelijk vrij groot. Daarom wou ik dit jaar terug naar de mij meer vertrouwde MX2-klasse.
Voor het eerst in z’n sportieve carrière bij de BMB zit Goyvaerts op een andere motorfiets dan een Honda. “Eigenlijk droomde ik er altijd al van om eens met een Kawasaki te kunnen rijden. De nieuwe KX250F voldoet zeker aan m’n verwachtingen.  Tijdens de kerstvakantie heb ik uitgebreid kunnen trainen in Spanje, eind februari ga ik terug naar Spanje om nog een weekje op de motor te kunnen zitten.
Goyvaerts zit het helemaal zitten op de V-Mac Kawasaki!

Goyvaerts zit het helemaal zitten op de V-Mac Kawasaki!

Ook sportief gaat Goyvaerts het in 2012 over een iets andere boeg gooien. “Het BK MX2 primeert uiteraard voor mij. Daarnaast wil ik nu ook zoveel mogelijk Belgian Nationals rijden. Ik merk dat er nu toch meer interesse komt van goede Inters om de Challenger Trophy te rijden. De resterende weekends vul ik dan op met VMCF-wedstrijden of misschien wel hier en daar een buitenlandse cross.

Over z’n kansen in het BK MX2 is Goyvaerts realistisch. “De starts zijn superbelangrijk in de Radson MX2 Trophy. Als ik goed start kan ben ik er zeker van dat ik vrij lang in de voorste gelederen kan meestrijden. Maar mis je je start dan hang je tussen de tragere Nationalen en is het heel moeilijk om nog naar voren te rijden. Met de strijd om de titel of de ereplaatsen denk ik me niet te kunnen bemoeien, maar een plaats in de top-15 van de eindstand moet wel kunnen.
Goyvaerts heeft er na twee moeilijke seizoenen terug zin in. “Ja, ik ben weer volop gemotiveerd. Schrijf maar op dat ik nog nooit zo hard getraind heb als deze winter. In vergelijking met vorig jaar ben ik nu 6 kg gewicht kwijt, maar dat moet ook om in de MX2 mee te kunnen. Ik bedank dan ook m’n ouders dat ze me nog steeds een kans geven om te kunnen rijden.Daarnaast bedank ik ook Steven Vandeweyer van V-mac die me steunt. Ik vergeet ook  Steven Lettani van LS Motors niet die me de afgelopen jaren heeft geholpen.

Foto: persoonlijk archief Damon Goyvaerts

Uw reacties