X

Desalle en Tonus superieur in Hawkstone Park!

Zowel Clément Desalle als Arnaud Tonus boekte een twee-op-twee in de zeer druk bezochte klassieker van Hawkstone Park vandaag! In de gemengde MX1/MX2 superfinale, waarin de MX2’s traditioneel met een voorsprong van 10 seconden starten, maakte Tonus zijn hattrick compleet. De Dixon-Yamaha rijder herhaalde de stunt van Max Anstie vorig jaar en haalde het voor Desalle, Matiss Karro en een herboren Marc De Reuver, Kevin Strijbos werd in de superfinale achtste.

In de Superfinale wist Arnaud Tonus zelfs de jagende 450s voor te blijven!

Desalle pakte in de eerste reeks de kopstart, MX1 rookie Gautier Paulin was de enige die de handschoen kon oppakken. Toen Clément de controle verloor na de tafelsprong (na de afdaling van de Hawkstone park top) nam Paulin de leiding over. Desalle bleef echter kalm en reed vrij snel weer naar de leiding. Toch gaf Paulin zich niet zomaar gewonnen en de twee maakten er een boeiende race van. Thuisrijder Shaun Simpson werd mooi derde. Marcus Schiffer verraste vorig week in Valence en de Duitse Suzukist zat er ook nu weer goed bij met een 4de plaats.

De tweede MX1 race draaide opnieuw uit op een Desalle-Paulin duel. De MX Panda had een comfortabele voorsprong toen hij crashte en even off-piste ging. Zo kreeg GP21 de zege zowat in zijn schoot geworpen, maar Desalle gaf zich niet gewonnen. De Rockstar Energy-Suzuki kopman was gemiddeld een halve seconde sneller en wist Paulin weer terug te halen. Wegrijden lukte echter niet voor Clément zodat hij met de Kawasaki rijder naar de finish reed! Ook om de derde plaats was het spannend. Hier was de grote animator Marc De Reuver die er bij momenten wel heel spectaculair door vloog. Toch moest Marc het hoofd buigen voor Kawa collega Xavier Boog. Strijbos deed het een plaatsje beter dan in de eerste manche.

In de MX2 bevestigde Arnaud Tonus de vorm waarmee hij vorige week in Valence domineerde. Ondanks het diepe zand van Hawkstone was de Zwitser ook nu super vloeiend en de Yamaha man was overduidelijk de snelste in het 250 veld. Zowel in de eerste als in de tweede manche haalde Tonus het voor de Brit Jake Nicholls. Een regelmatige Glen Coldenhoff (4-4) schonk Nestaan-JM Racing een tweede podium! Ook Jens Getteman (11-10) en Donny Bastemeijer (12-8) lieten zich positief opmerken.

Clément Desalle was opnieuw in grootse doen!

Eerste manche MX1
1. Desalle, 2. Paulin, 3. Simpson, 4. Schiffer, 5. Strijbos, 6. De Reuver

Tweede manche MX1
1. Desalle, 2. Paulin, 3. Xavier Boog, 4.Strijbos, 5. De Reuver, 6.

Superfinale MX1 en MX2
1. Tonus, 2. Desalle, 3. Karro, 4. De Reuver, 5. Nicholls, 8. Strijbos

Eerste manche MX2

1. Tonus, 2. Nicholls, 3. Banks Browne, 4. Coldenhoff, 5. Irwin, 6. Bradshaw, 7. Kullas, 8. Rauchenecker, 9. Larsen, 10. Edmonds, 11. Getteman, 12. Bastemeijer, 13. Lenoir, 14. Keet, 15. Graulus, 16. Norris, 17. Cottrell, 18. Tombs

Tweede manche MX2

1. Tonus, 2. Nicholls, 3. Kullas, 4. Coldenhoff, 5. Bradshaw, 6. Larsen, 7. Rauchenecker, 8. Bastemeijer, 9. Lenoir, 10. Getteman, 11. Edmonds, 12. Keet, 13.Booker, 14. Walkley, 15. Tombs, 16. Houhton, 17. Milward, 18. Graulus, 19. Norris, 20. Thompson

Credit foto’s: Ray Archer, Yamaha