Het weekend van De Dycker en Barragan

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Ken De Dycker reed niet mee in de laatste manche in Marival.

Dit weekend was LS Honda Racing op twee fronten actief. Ken De Dycker en Jonathan Barragan zetten hun voorbereiding respectievelijk verder in Frankrijk en Spanje. Ondanks een kwetsuur aan zijn hand deed Jonathan veel meer dan schade beperken en punten sprokkelen. Barragan toonde karakter in de openingsronde van het Spaanse MX kampioenschap, hij verbaasde vriend en vijand met een 3de plaats na Alvaro Lozano en José Antonio Butron. De Dycker reed tijdens de Monster Energy Masters Motorcross naar een keurige 3de en 4de plaats maar gaf verstek voor de 3de reeks.

Absoluut perfecte omstandigheden voor een mooie wedstrijddag in Lacapelle. Toch begon de dag ongelukkig voor Keeno. De Dycker moest zijn voet aan de grond zette en stootte opnieuw zijn rechterknie die hij ook in Valence had bezeerd. Desondanks kwilificeert Ken zich als 7de. In de eerste wedstrijd kwam de LS Honda rijder van in het midden van het pak sterk terug. Stelselmatig wist hij zich op te werken om uiteindelijk als vierde aante tikken na Christophe Pourcel, snelstarter Julien Bill en Tommy Searle. In de tweede race startte Ken in de subtop rond de 8ste plaats. Half koers hing hij vijfde, maar in de tweede wedstrijdhelft kwam de hele kop van de race samen. Searle zat leider Pourcel op de hielen, De Dycker hingdan derde en joeg op Searle. Met drie toprijders op een zakdoek krreeg het publiek waar voor hun geld. Pourcel trok uiteindelijk aan het langste eind, Ken strandde als derde op 5 seconden van de winnaar.

Ken De Dycker, 6de algemeen: “Zeker in de eerste manche durfde ik mijn voet niet aan de grond zetten en bij het landen moest ik heel erg opletten om mijn knie te ontzien. Echt jammer, want sinds vrijdag was de pijn aan de knie bijna verdwenen! Na de manches werd die knie vandaag telkens dikker. Daarom heb ik besloten om in de laatste reeks niet meer te starten. Het rijden op zich ging vrij goed, maar we moeten blijven werken om mijn starts beter te maken. Hopelijk heb ik volgend weekend tijdens het ONK in Oss geen hinder meer van mijn knie.”

Lacapelle-Marival Race 1: 1- POURCEL Christophe, 2- BILL Julien, 3- SEARLE Tommy, 4- De DYCKER Ken (LS Honda Racing), 5- SOUBEYRAS Cedric, 6- POTISEK Milko, 7- Roelants Joël, 8- RICHIER Florent, 9- AUBIN Arnaud, 10 – CLERMONT Jason,

Lacapelle-Marival
Race 2: 1- POURCEL Christophe, 2- SEARLE Tommy, 3- De DYCKER Ken (LS Honda Racing), 4- SOUBEYRAS Cedric, 5- BILL Julien, 6- POTISEK Milko, 7- ROELANTS Joël, 8- RICHIER Florent, 9- LEONCE Loic, 10- Wouts Kevin,

Lacapelle-Marival Race 3: 1- SOUBEYRAS Cedric, 2- POURCEL Christophe,  3- SEARLE Tommy, 4- BILL Julien, 5- ROELANTS Joël,- 6- AUBIN Arnaud, 7- VAN DAELE Marvin, 8- FORS Kevin, 9- CLERMONT Jason, 10- VAN DUEREN Kenny – Ken  De Dycker startte niet

Eindstand Lacapelle Marival: 1- POURCEL Christophe 72 ptn, 2- SEARLE Tommy 62, 3- SOUBEYRAS Cedric 59, 4- BILL Julien 56, 6- De DYCKER Ken (LS Honda Racing) 44, 7- CLERMONT Jason 38, 8- POTISEK Milko 32, 9- VAN DAELE Marvin 30, 10- AUBIN Arnaud 28

Jonathan Barragan over Albaida: “Voor een derde plaats ik had vooraf direct getekend, met twee handen zelfs!”

Regerend Spaans MX kampioen Jonathan Barragan trok met vraagtekens naar het circuit ‘La Vega‘ in Albaida (Valencia). Tien dagen geleden blesseerde hij zich aan zijn linkerhand waardoor hij in Valence alleen in actie kwam tijdens de trainingen. Tijdens de kwalificaties bleek de hand weliswaar nog pijnlijk, maar Jonathan hoopte in ieder geval wel om de twee manches te kunnen uitrijden. Na Lozano, Butron en de Australiër Ferris zette Barragan de 4de tijd neer. In de eerste race over dertig minuten plus twee ronden rijdt de Madrileense doorbijter zich naar een eenzame derde plaats na winnaar Butron en voormalig MX3 wereldkampioen Lozano. Terwijl de koplopers van plaats wisselen, Lozano haalt het voor Butron, loopt de tweede manche duidelijk vlotter voor de LS Honda rijder. De rondetijden van Barragan zijn regelmatig en opnieuw wordt hij derde. Gezien de omstandigheden een heel knap resultaat.

Jonathan Barragan: “Ik heb niet kunnen trainen deze week, maar ik ben wel opgelucht. In Valence was het absoluut onmogelijk om één race uit te rijden, laat staan drie manches af te werken. Ik had vandaag duidelijk minder pijn en ik ben op een vrij normale manier het Spaans kampioenschap kunnen beginnen. Gewoon door mijn eigen tempo te rijden, werd ik twee keer derde. Daar zou ik vooraf onmiddellijk voor getekend hebben. In de eerste manche had ik wat last van opgepompte armen omdat ik wat nerveus was over hoe het mijn hand zou lopen en misschien door te compenseren met mijn andere hand! De tweede reeks ging het al beter, ik was sneller en de kloof met de kopmannen was niet zo groot. Volgend weekend rijd ik niet, de rust komt me op dit moment natuurlijk ook goed uit.”

MX Elite Albaida race 1: 1. José Antonio Butron, 2. Alvaro Lozano, 3. Jonathan Barragan (LS Honda Racing), 4. Fabien Izoird, 5. Gunther Schmidinger, 6. Santtu Tiainen, 7. Raul Alvarez, 8. Jaume Betriu, 9. Björn Andersson, 10. Christian Barragan

MX Elite Albaida race 2:
1. Alvaro Lozano, 2. José Antonio Butron, 3. Jonathan Barragan (LS Honda Racing), 4. Maxime Lesage, 5. Fabien Izoird, 6. Gunther Schmidinger, 7. Joan Cortes, 8. Santtu Tiainen, 9. Jaume Betriu,  10. Raul Alvarez


Eindstand Albaida en tussenstand MXElite-Spaans kampioenschap na één ronde
1. Alvaro Lozano 47 ptn, 2. José Antonio Butron 47, 3. Jonathan Barragan (LS Honda Racing) 40, 4. Fabien Izoird 34, 5. Gunther Schmidinger 31, 6. Santtu Tiainen 28, 7. Raul Alvarez 25, 8.Jaume Betriu 25, 9. Joan Cortes 24, 10. Björn Andersson 22

Credit foto’s: CDS en Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen