X

Suz MX Check: Roy Gijsel

Roy Gijsel van Dirt Racing Supply-FMX4ever-KTM heeft zijn seizoensstart niet gemist. Dat was natuurlijk ook Suz MX niet ontgaan! Aangezien mooie prestaties nog altijd de snelste weg zijn naar de Suz MX check vind je hieronder een leuke babbel met Roy. En… wie zich afvraagt waar de schitterende foto’s zijn gemaakt, moet dringend zelf eens een kijkje nemen in MX paradijs Royal Hills!

Suz MX: Hoe ben jij in de motorcross terecht gekomen?
Roy Gijsel: “Zowel mijn vader als broer Bas deden aan motorcross en ik ben er dus vanzelf ingerold. Op jonge leeftijd kreeg ik mijn eerste motor en ben sindsdien nooit meer gestopt.”

Suz MX: Wat zijn je doelen voor 2012?
Gijsel: “Doelen stel ik liever niet voor 2012. Ik heb mezelf al vaak veel druk opgelegd wat me achteraf opbrak als ik deze niet haalde. Ik ga mijn best doen en proberen mezelf zoveel mogelijk ik de kijker te rijden voor de mensen die me hebben geholpen om dit jaar weer te kunnen crossen.”

Suz MX: Wat doe je als voorbereiding op een nieuw seizoen?
Gijsel: “In december ben ik via mijn team de samenwerking met Dr. Van Elslander aan gegaan. Deze stelt mijn conditionele schema’s op en dit blijkt zijn vruchten af te werpen want voel me fit. De schema’s werk ik af samen met mijn trainer Patrick Piessens.”

Suz MX: Voor welk team rijdt je?
Gijsel: “Ik rijd voor het Dirt Racing Supply – FMX4ever team van Nicolas Stampaert met ondersteuning van de gebroeders Verburgh (Jimmy en Niki; red). We hebben samen een mooie overeenkomst kunnen sluiten en ben hun hier erg dankbaar voor. Nicolas Stampaert is sinds lange tijd een vriend van de familie en mede daardoor heerst er een relaxte sfeer in het team waar ik me erg goed bij voel. Vanaf december ben ik met de KTM gaan rijden en ben hier heel tevreden over.”

Suz MX: In Stekene liet je je alvast goed opmerken met meteen al dubbele reekszege, mogen wij nog meer van jou verwachten ?
Gijsel: “Ik houd er van om spanning in de wedstrijden te brengen en te strijden voor iedere meter. Over het algemeen heb ik een rustige rijstijl maar ik moet toch echt hard werken om het onderste uit de kan te halen. Naast BK’s en BMB wedstrijden kijk ik er ook naar uit om vaker naar de MCLB te komen en de strijd aan te gaan met de concurrentie.”

Wie zijn de mensen die omringen voor en na de mx ?
Gijsel: “Om te beginnen mijn ouders en broer, deze steunen mij al mijn hele leven lang en hebben er altijd alles aan gedaan om mij te kunnen laten crossen. Dit is zeker niet vanzelfsprekend geweest afgelopen jaren(!). Mijn trainer Patrick Piessens die 6 dagen in de week met me mee gaat om te trainen en ook een vaste kern supporters die me al jaren volgt. En uiteraard ook alle sponsors zonder wie ik niet zou kunnen crossen. Nogmaals bedankt!”

Tot slot, wat  zou je graag zeker nog doen in je leven? mag zelfs iets ongewoons zijn 🙂
Gijsel: “Vanaf mijn 16e jaar rijdt ik bij de Internationalen in zowel in Nederland als België. Inmiddels heb ik wel gemerkt dat het niet eenvoudig is om een balans te vinden tussen naar school gaan, stage lopen en werken en ook op dat hoge niveau meedraaien. Daarom probeer ik zoveel mogelijk plezier te beleven aan de combinatie van bovenstaande dingen want er is zeker ook een leven naast de cross.”