X

Voorbeschouwing ONK MX1 Oss

Nog twee nachtjes slapen en dan begint het KNMV Open Nederlands Kampioenschap MX1-MX2-125cc en 85cc in Oss. De Brabantse motorclub telt af naar wat gerust een mini-GP mag genoemd worden. De laatste maanden en weken is er door de vrijwilligers van Motorclub Oss hard gewerkt om het circuit klaar te stomen. Nu is het aan de rijders!

Herjan Brakke zal er alles aan doen om zijn MX1 titel te verlengen!

Eerder hadden we het al over de MX2, waar de vraag over wie wint al meer is verschoven naar én met hoeveel voorsprong win-ie en tot waar gaat hij rijders dubbelen. Het antwoord op de wie is daar vanzelfsprekend Jeffrey Herlings! In de MX2 lijkt de strijd opener. Publiekslieveling Marc De Reuver liet vorig weekend in Hawkstone Park heel leuke dingen zien. De Kawasaki-Lanes piloot bleef in de Superfinale 10 minuten in het spoor van de ijzersterke Clément Desalle en (hopelijk) schudde hij zijn armpump van zich af. Calimero is echter niet de enige rijder in Britse loondienst die afzakt naar Oss. Ook Kevin Strijbos (KTM UK) en Shaun Simpson (Dixon-Yamaha) zullen immers van de partij zijn. Twee jongens die ook al uitstekend uit de voeten kunnen in het zand!

Ken De Dycker (LS Honda Racing) domineerde vorig jaar de start van het ONK en ook nu zullen alle ogen gericht zijn op Keeno. De lange Belg werd de voorbije weken wel gehinderd door een pijnlijke knie. Veel zal dus afhangen van het gevoel waarmee De Dycker de trainingen afwerkt ‘s morgens. Fabrieks Honda rijder Rui Goncalves liep enkele weken terug een schouderkwetsuur op. In Oss zien we Rui wel weer aan de start. Daarmee is het rijtje hoofdrolspelers nog niet afgesloten want uiteraard wil Nederlands MX1 kampioen Herjan Brakke (JK Gebben Yamaha) zijn titelverdediging zo goed mogelijk inzetten! Een zo goed mogelijk resultaat neerzetten is ook wat snelle mannen zoals Marcus Schiffer, Yentel Martens, Ceriel Klein Kromhoff, Stuwey Reynders, Kristof Salaets, Marvin Van Daele, Bas Verhoeven Jurgen Van Nooten, Kevin Wouts en Ivo Steinbergs willen!

Zand + Rui Goncalves, dan gaat het héél goed vooruit!

Na 3 jaar afwezigheid uit het ONK wordt het dus niet zomaar een onderonsje maar een absoluut toptreffen! De laatste keer dat het ONK Solo naar Oss kwam was trouwens op 6 september 2009 toen Evgeny Bobryshev (MX2) en Patrick Roos (MX1) de dagzege naar zich toe wisten te trekken. Sindsdien zijn diverse veranderingen aan het circuit zijn doorgevoerd: de laatste ’lus’ achter de feesttent is weg, net als het stukje circuit achter het starthek. Op zondag komen de rijders vanuit het ‘gat’ met een grote sprong het startterrein op gevlogen! Spektakel gegarandeerd. Bovendien is het ook de eerste keer ooit dat Oss de spits van het ONK mag afbijten. We kunnen nauwelijks wachten!

Credit foto’s: Ray Archer, Ronnysfoto, Nico Bellilo