X

YRRD-kit voor MotoGP-rijder Dovizioso

Het is geweten dat veel wegracers zich tijdens de winter op hun seizoen voorbereiden door motorcross te rijden. Zo ook kersvers Yamaha MotoGP-rijder Andrea Dovizioso die vorige week te gast was in Parma bij Michele Rinaldi.

Dovizioso kreeg van Yamaha een YRRD-kit voor z’n YZ250F trainingsmotor. Voor niet ingewijden: YRRD staat voor Yamaha Rinaldi Research and Development.

Net als veel andere MotoGP-rijders traint Dovizioso vaak op een crossmotor en daarom is de Italiaan uiteraard tevreden met het extra vermogen dat de YRRD-kit zijn YZ250F zal opleveren. “Ik verwacht heel veel van de nieuwe cilinderkop en nokkenas voor m’n YZ250F. Want je wilt toch altijd iets meer vermogen op een 250F.”

Voor Dovizioso betekent motorcross een essentieel onderdeel van zijn training. “Ik kan niet zoveel motorcross rijden als ik zelf wel zou willen, maar als ik thuis ben ga ik toch minstens een keer per week crossen” aldus Dovizioso. “Het merendeel van m’n fysieke training gebeurt in de gym maar ook motorcross helpt. Op een crossmotor rijden is totaal iets anders dan op een straatmotor. Maar ik merk het verschil met MotoGP-rijders die niet crossen inzake feeling. Door te crossen voel je beter aan wanneer de racemotor begint te glijden en kun je er beter mee uit de voeten. Maar ik hou van zowat elk aspect van motorcross: de motor klaarmaken, in de bestelwagen laden en samen met vrienden gaan crossen.”

Dovizioso staat ook bekend als een grote fan van het WK Motorcross. Ooit vertrok hij na afloop van de TT van Assen recht naar het Duitse Teutschenthal waar ‘s anderendaags de Duitse Motorcross GP plaats vond.

Foto: Yamaha Racing