X

Jeremy Van Horebeek stopt eind 2022 met motorcross

Het was “talk of the town” in de paddock van Lommel afgelopen weekend en nu is het officieel. Jeremy Van Horebeek trekt eind dit jaar de stekker uit zijn carrière als actief motorcrosser.

Van Horebeek werd vice-wereldkampioen in 2014 toen hij deel uitmaakte van het Yamaha-team van Michele Rinaldi. Hij moest toen de duimen leggen voor een beresterke Antonio Cairoli. De Grote Prijs van België was geen hoogvlieger voor “The Jerre”. Hij voelde zich niet kiplekker en moest opgeven. Van Horebeek is geselecteerd voor de Motorcross der Naties dit jaar samen met Liam Everts en Jago Geerts. Dat wordt dan wellicht zijn laatste wedstrijd als professioneel motorcrosser.

Jeremy Van Horebeek via social media: “Hier is het dan vandaag een mooie dag, het heeft me veel moeite gekost om dit te schrijven maar aan het einde van dit seizoen ga ik stoppen met de sport waar ik zo van hou. Ik heb er goed over nagedacht en het is het juiste moment om afscheid te nemen van 17 jaar wereldkampioenschap motorcross! Als kind was het al een droom om dit te bereiken en ook al heb ik niet alle records gebroken, ik denk dat ik super trots mag zijn op wat ik heb bereikt. Wereldkampioen worden was altijd de grote droom en helaas is het me niet gelukt maar met een 3e plaats in de mx2 klasse en een vice wereldtitel in de MXGP klasse al die mooie podiumplaatsen elke keer als ik mijn land mocht vertegenwoordigen op de motocross of nations al die mooie gevechten op de baan met de beste rijders van de wereld, te rijden voor al die geweldige fabrieksteams en te werken met zoveel geweldige mensen is een van de beste dingen die me is overkomen en waar ik met opgeheven hoofd op terugkijk en nooit zal vergeten!

Racen is het enige wat ik ken, dag in dag uit draaide mijn leven om racen maar na dit seizoen is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven samen met mijn vrouw en twee geweldige zonen! Ik ben iedereen zo dankbaar die me geholpen heeft om dit te bereiken! In de eerste plaats mijn ouders die alles hebben opgeofferd vanaf de eerste dag, de teams, de mensen met wie ik heb samengewerkt en het meest van al jullie mijn fans! Ik dank jullie hartelijk voor alle liefde en steun die ik de afgelopen 17 jaar heb mogen ontvangen ! Ook een speciaal woord van dank aan @sdm_corse_official en @betamotor1905 voor de laatste twee jaar !

Foto’s: Gunther Smeys en SDM Corse