X

Barragan ontevreden na GP van Bulgarije

De Bulgaarse grand prix werd een frustrerende ervaring zowel voor Jonathan Barragan als voor het LS Honda Racing team. Barragan, een voormalige reekswinnaar in Sevlievo, voelt zich normaal perfect thuis op dit soort omlopen. Met momenten werd in Bulgarije het grote potentieel van de combinatie Honda CRF 450R- Jonathan Barragan bevestigd. Door afstellingsproblemen met de vering kwam er helaas niet uit wat erin zat. Na zijn 16e en 12e plaats van vandaag schuift Jonathan wel een plek op in de tussenstand van het WK MX1.

Veranderlijke weersomstandigheden beïnvloedden de staat van het circuit in Sevlievo op zaterdag. Met een redelijke 12e tijd begon Barragan ‘s morgens in de eerste vrije trainingssessie. In de namiddag verging het de Spaanse MX1 kampioen minder goed. Na slechte start en een crash kwalificeerde Jonathan zich als 19e.

De harde Bulgaarse omloop was op zondag opnieuw helemaal zichzelf. Door de snelle lay-out en het gebrek aan verschillende rijlijnen werd de start zo mogelijk nog belangrijker. Ondanks zijn slechte positie aan het hek stuurde Barragan zijn op Dunlop geschoeide CRF450R naar een indrukwekkende leerste rechte lijn. Als zevende dook hij de eerste rechter in, jammer genoeg verloor Jonathan enkele plaatsen in het gedrum. Barragan moest flink aan de bak, en dat is precies wat hij deed. Net wanneer hij op het punt stond aan te sluiten bij een vechtend groepje van drie – met de snelheid om door te stoten naar de top 10 – kwam hij in aanvaring met Sebastien Pourcel. De LS Honda Racing rijder vertrok opnieuw, verbeet zijn pijnlijke armen en knokte zich naar vijf WK punten.

De tweede manche verliep erg gelijkaardig. Opnieuw was de zesvoudige GP winnaar op achtervolgen aangewezen na een zwakke start. Vanop de 15e plaats die Barragan bezette in de openingsronde stootte hij door naar de achtste plaats waarop hij vervolgens in de fout ging. Daarmee kwam een einde aan de opmars van de 26-jarige Madrileen, maar zijn vechtersmentaliteit bleef onaangetast. Teruggeslagen tot de 14e plaats plooide ‘JB’ zich nog eens helemaal dubbel, en wist zo nog negen punten te sprokkelen.

 

Jonathan Barragan: “Ik ben niet echt gelukkig na vandaag. In de eerste race had ik erg veel last van opgepompte armen, we weten niet waarom. Met nog 15 minuten te gaan in de eerste manche had ik nog enkele plaatsen winst in het vooruitzicht. Toen kwam ik echter ten val samen met Seb Pourcel. Het was een domme crash, we veranderden elk tegelijkertijd van spoor met als resultaat dat we samen tegen de grond gingen! In de tweede reeks ging het beter. Ik had zeker in de top 10 moeten eindigen maar ik kwam een tweede keer ten val. Toch ben ik nog 12e geworden. Het was een lastig weekend waarin ik me nooit 100% op mijn gemak voelde op de motor. Fysiek zit ik goed, ik weet dat iedereen in het team keihard werkt, om het tij te keren moeten we nu dringend ons probleem met de vering oplossen.”

Foto’s: Bavo