X

Butron en DIGA rijden zich in de kijker!

Vandaag werd op het mooie circuit van Fermo in Italië de derde GP van het seizoen gereden. De weersomstandigheden waren zeer goed hoewel het vandaag een beetje drukkend warm was. Het Belgische DIGA Racing Team wist zich schitterend in de kijker te werken dankzij een puike prestatie van José-Antonio Butron in de MX2. De jonge Spanjaard werd in Italië vijfde!

Tijdens de warm-up vanmorgen behaalde José Butron een 15de chrono voor Cervellin en achter Anstie. Eerste reeks In de eerste reeks kwam José heel goed uit de start, op een 4de plaats. Na de eerste bocht was José 7de en in dezelfde ronde stootte hij door tot de derde plaats achter Van Horebeek en Herlings. Tijdens de derde ronde kwam het tot een mooi gevecht met Ferrandis en Nicholls. De rijders speelden gedurende enkele ronden haasje over voor de derde en vierde plaats. Even later viel José viel terug naar de 5de plaats voor Harri Kullas, Roelants en Larsen. Ongeveer halfweg de reeks reed José op een 8ste plaats achter Kullas en even later kwam ook Larsen aan de Diga rijder voorbij. José eindigde op een mooie 9de plaats binnen de top 10.

Prachtige start in de tweede reeks voor José Butron. De Spaanse Diga rijder nam de Holeshot voor zijn rekening met achter zich Jeremy Van Horebeek en Michael Leib. Na de eerste ronde kwam José op een vierde plaats door achter Nicholls en voor Lupino. Een ronde later reed José op de derde plaats met een aanstormende Herlings in zijn wiel. José had duidelijk het goede ritme te pakken. Ongeveer halfweg de wedstrijd verloor hij een plaatsje aan Tixier en later zou hij ook een gevecht met Lupino verliezen. Hij gaf de strijd echter niet op en tijdens de laatste ronden deed José er alles aan om Lupino het vuur aan de schenen te leggen. Uiteindelijk eindige hij na een prachtige reeks op een zevende plaats! In de eindstand zien we José op een vijfde plaats achter Tixier (4de), Van Horebeek (3de), Leib (2de) en Jeffrey Herlings die de GP winnaar werd. In de tussenstand voor het kampioenschap staat José nu op een dertiende plaats.

Foto’s: CDS