X

Roelants en Searle over Bulgarije

Met een dubbele reekszege domineerde het Floride Moto Monster Energy Kawasaki Pro Circuit-team de GP van Bulgarije MX2. Joël Roelants en Tommy Searle deelden de manchezeges onder elkaar, maar het was de Brit die de GP op z’n naam schreef. Hieronder hun reacties na Sevlievo.

Tommy Searle, GP-winnaar (3-1)  – WK-stand: 2e met 87 punten

“Mijn Kawasaki is nu nog sneller dan vorig jaar . Ik had geen enkel probleem om in beide manches de holeshot te pakken. Dat maakt de wedstrijden altijd iets makkelijker en ik had pech om geen dubbele reekszege te pakken dit weekend. We zijn nog steeds niet zeker hoe het gebeurde, maar in de eerste manche kwam ik op een bepaald moment zonder voorrem te zitten. Ik moest m’n lijnen veranderen, dat was niet makkelijk op een circuit met zoveel steile afdalingen. Maar ik verloor maar twee plaatsen en wist dat een zege in de tweede manche voldoende was om de GP-winst binnen te halen.”

Joël Roelants, derde (1-4) – WK –stand: 3e met 85 punten

“Ik had nog nooit eerder een goed resultaat behaald op dit circuit. Maar dit team en de motorfiets zijn gewoon keigoed. Ik hing al vlug achter Tommy in de eerste manche en dus kon ik z’n lijnen volgen. We konden een kloof slaan op de rest van het pak. We hebben een goede onderlnge verstandhouding en helpen mekaar op training. Toen hij een probleem kreeg, was ik in staat om de leiding over te nemen en de manche te winnen. Ik kon ook in de tweede manche een goed resultaat neerzetten en zo de dag op het podium afsluiten.”

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez