X

Sterke Butron net buiten top tien

Prachtig weer vandaag in Sevlievo voor de tweede GP van het seizoen. Voor Diga Racing slechts één piloot aan de start, de Spanjaard José Butron. Door de blessure opgelopen tijdens de qualifying race gisteren, werd Priit Rätsep gedwongen forfait te geven voor de race van vandaag. In tegenstelling tot wat gisteren werd gevreesd kunnen we vandaag bevestigen dat Priit geen voetbreuk heeft opgelopen maar wel een breuk aan de kootjes van drie tenen. Morgen ondergaat Priit een ingreep om één teen terug recht te zetten.

Warm-up Tijdens de warm-up vanmorgen klokte José Butron de negende chrono.

Eerste reeks

José kwam als 6de weg in de start. Na wat duw en trek werk in de eerste bocht viel hij terug naar plaats 11. José had een goed ritme maar een valpartij met Tonkov gooide roet in het eten. José moest kon de race verder zetten maar werd gedwongen tot een inhaalrace vanuit de laatste gelederen. Hij bleef echter aanklampen en in dezelfde ronde kwam hij al terug naar de 26ste plaats. De Diga rijder gaf zich niet gewonnen en blijf vechten om zich een weg naar voor te banen. Uiteindelijk eindigde hij na een mooie strijd met Nikolaj Larsen op een dertiende de plaats achter Petrov en Tonkov.

Tweede reeks

Bij de eerste doortocht van de tweede reeks zat José op een 9de plaats achter Ferrandis en voor Leib. In de tweede ronde slaagde hij erin door te stoten naar plaats acht. José reed een sterke wedstrijd en ongeveer halfweg de race veroverde hij de 6de plaats. Het leek erop dat hij als zesde zou eindigen maar twee ronden voor het einde moest hij de Italiaan Lupino voorbij laten gaan. Uiteindelijk behaalde José een prachtige 7de plaats na een sterke prestatie. In de eindstand eindigt José op een zeer verdienstelijke elfde plaats. Winnaar van de GP MX 2 werd Tommy Searle voor Jeffrey Herlings en Joël Roelants

Foto: Bavo Swijgers