X

Punten voor Kevin Fors En Nathan Renkens in Fermo

In het Italiaanse Fermo werd dit weekend de derde proef voor het WK gereden. Op de prachtige snelle omloop kregen de rijders ditmaal een veel technischere omloop dan vorige week voorgeschoteld. De zon zorgde voor zomerse temperaturen en een mooi weekend.

Voor Ludovic Brevers werd Fermo zijn debuut in de MX2 klasse. Door de blessure van Kenny Vandueren kreeg hij van het team de mogelijkheid om ervaring op te doen op het hoogste niveau, dit ter voorbereiding op zijn eerste wedstrijd in St-Jean d’Angély. Van Ludovic werden geen verwachtingen opgesteld. Zoveel mogelijk ervaring opdoen was de boodschap voor hem.

Kevin Fors hoopte om na tweemaal punten te hebben gescoord in Valkenswaard en Sevlievo ook ditmaal in de top 20 te rijden. Hij ging op zaterdag dan ook supergemotiveerd van start in de kwalificaties. In de kwalificaties kwam Kevin terug van de 33e plaats naar de 26e plaats.

Op zondag kende Fors een goeie start in de eerste reeks. Fors reed lange tijd op de veertiende plaats en kon gedurende het eerste half u de snelheid van de anderen volgen. In de laatste ronden kreeg hij fysiek moeilijk en moest hij wat gas terugnemen. Hij verloor nog enkele plaatsen en kwam als 17e over de finish, wat goed was voor opnieuw 4 punten. Ludovic finishte als 29e.

In de tweede manche kon Kevin de grote valpartij in de start ontwijken en kwam hij na enkele bochten als 11e door. In de tweede ronde werd hij bij een duel geraakt en was de remschijf van de voorrem gebogen. Hierdoor verloor Kevin zijn voorrem en moest hij gas terugnemen. Hij kon niet meer voluit gaan en finishte uiteindelijk nog op de 23e plaats. Ludovic werd 30e.

In de 125cc klasse mocht Nathan Renkens opnieuw aan de slag. Op deze snelle omloop voelde Nathan zich al van in het begin beter in zijn vel dan vorige week. Hij kwalificeerde zich als 26e en kwam met een goed gevoel aan de start van de wedstrijden.

In de eerste manche nam Nathan een matige start. Hij kon postvatten in de top 20 en hield goed stand. Ronde na ronde schoof hij enkele plaatsen op en hij finishte mooi als 15e, waarmee hij de eerste punten scoorde.

In de tweede manche verging het Nathan niet zo vlot, hij kwam ten val in de eerste bocht en moest als laatste vertrekken. Hij kwam nog terug tot de 31e  plaats en werd 21e in de eindstand.

Team manager Marnicq Bervoets : Het was een geslaagd weekend. Fermo is een heel technische omloop waar er heel snel gereden wordt. De eerste reeks van Kevin was heel goed, de eerste 25 minuten kon hij de snelheid van de mannen voor hem goed volgen. Dat is een goed teken, fysiek moet hij nog een beetje beter worden, maar daar kan aan gewerkt worden. Spijtig genoeg had hij geen voorrem in de tweede reeks, anders ging hij zeker en vast opnieuw punten kunnen scoren hebben. Ludovic heeft hier vooral ervaring kunnen opdoen, het is logisch dat hij nog niet aan het tempo van deze GP mannen kon rijden maar ik hoop dat hij veel bijgeleerd heeft. Nathan reed een goeie eerste reeks, en kon zijn eerste punten scoren. De tweede reeks viel hij in de start en dan is het op zo’n omloop verloren.

Kevin Fors : Ik ben tevreden met mijn eerste reeks, het rijden ging echt goed en ik amuseerde mij. Na 25 minuten kwam de man met de hamer echter langs en moest ik lossen. Ik weet nu dat ik aan mijn fysiek moet werken om ook die laatste minuten nog voluit te kunnen gaan. In de tweede reeks was mij remschijf gebogen en op deze omloop rijden zonder voorrem is niet evident. Ik wou vooral niet ten val komen en nam geen risicos meer. Mijn doel van punten te scoren is tot nu toe al telkens gelukt. Ik merk echter dat er meer in zit en wil vanaf nu in beide manches scoren, wat tot nu nog niet gelukt is.

Ludovic Brevers : In het begin was ik vrij onder de indruk van de omloop. Tot over 2 jaar reed in in amateurfederaties en kwam ik dergelijke omlopen niet tegen. Het was in elk geval een goeie voorbereiding op St-Jean. Ik ben blij dat ik beide manches heb kunnen uitrijden en heb enorm veel bijgeleerd dit weekend. Ik wil dan ook het team bedanken om mij deze kans te geven !

Nathan Renkens : Het rijden ging reeds veel beter dan in Sevlievo. Ik ben heel blij met mijn eerste reeks, ik had een goed ritme en kon mijn eerste punten scoren, wat zeker een opsteker is. Ik was gemotiveerd om ook in de tweede manche in de punten te rijden maar door die val in de start moest ik helemaal achteraan beginnen en raakte ik nooit in het ritme. Het was in elk geval opnieuw een leervolle ervaring en ik blijf hard verderwerken met Marnicq om de resultaten nog te verbeteren.

Het Kemea Reytec team zal volgende week aan de start staan van de internationale motocross van Wuustwezel.

Images : CDS