X

Update Brent Van Doninck na Axel

De pas 16-jarige Brent Van Doninck (KTM) liet in zijn eerste volledige seizoen in de MX2 al knappe resultaten zien. Na de Belgian National in Axel wilde Brent jullie even op de hoogte houden van zijn vorderingen. Van Doninck heeft goed nieuws en minder goed nieuws maar het siert de beloftevolle Herentalsenaar wel dat hij het zelf komt melden. Dat zouden meer mensen moeten doen ; o )

Brent: “Het rijden ging goed in Axel hoewel ik in de eerste reeks niet goed gestart was. Ik reed naar naar de MX2 koplopers toe. Met nog een paar ronden te gaan kreeg de leider, Mike Kras in zicht maar toen blokkeerde mijn knie. Ik kon niet meer verder en moest de wedstrijd verlaten . In de tweede reeks was ik beter gestart. Deze keer kwam ik wel tot op de kop en wist zelfs een mooie voorsprong uit te bouwen! Vier ronden voor het einde blokkeerde mijn knie opnieuw. Dju! Ik probeerde om ze los te krijgen en door te rijden, maar de pijn was te hevig en ik moest stoppen.“

Jammer maar helaas dus want de snelheid zat zeker goed. In oktober werd Brent geopereerd aan zijn knie in Eeklo . Na 4 maand revalidatie bleek de knie niet in orde te zijn met alle gevolgen vandien. Vader Hans Vandoninck: “We zijn naar Dr. Claes in Herentals getrokken voor een 2de opinie maar die twee specialisten spreken mekaar totaal tegen over wat de oorzaak zou kunnen zijn. Een delicate situatie dus. Hopelijk vinden we een oplossing tegen het EK MX2 in Frankrijk over twee weken! Met zijn huidige snelheid zou Brent daar immers goed kunnen presteren.”

Heb je ook wat te mee te delen? Laat het ons weten, stuur jou nieuws of foto’s naat max@motocrossmag.be Doen!

Foto: MX Photos Bertje