X

VAMO Racing blikt terug op Mons

De uitgestelde proef voor het BK in Mons werd afgelopen weekend dan toch verreden onder perfecte omstandigheden. Voor het Vamo Racing Team de eerste belangrijke wedstrijd van het jaar. In de eerste manche toonde beiden rijders dat de snelheid goed was, maar geen geluk aan hun zijde hadden. De tweede manche verliep uitstekend voor Wietse die een 5de plaats binnenhaalde op dit loodzware circuit.
Eerste manche:
Een matige start voor zowel Wietse als Michaël bracht hen ergens halverwege het pak bij de eerste doorkomst. Terwijl Wietse een kleine hapering ondervond bij het ingaan van de bocht en hierdoor een paar plaatsen verloor, maakte zijn teamgenoot Michaël een flinke opmars naar een top 10 positie. Deze hield hij vast tot enkele ronden van het einde wanneer er afspanning in zijn achterwiel vast kwam te zitten en hij noodgedwongen deze moest verwijderen alvorens zijn weg verder te zetten. Vele plaatsen gingen verloren met geen tijd om deze terug goed te kunnen maken.
Wietse schakelde na zijn valpartij over in een enorm goed ritme dat hij wist aan te houden naarmate de wedstrijd vorderde. Ronde na ronde maakte hij plaatsen goed en bevestigde zijn goede vorm. Een ongelukkige valpartij bij een inhaalmanoeuvre waarbij hij klem kwam met andere rijder gooide roet in het eten. De 9de positie was het hoogst haalbare in deze manche waarin de snelheid optimaal was maar het geluk achterwege bleef.

Michaël Velkeneers zweeft door het bois brûlé

Tweede manche:

Een snelstart voor Wietse waardoor hij vanuit de 3de positie zijn tweede manche wist in te zetten. Een goede start die meteen omgezet werd in een stevig tempo waarmee hij tot halverwege wedstrijd deze derde positie kon vasthouden. Grand Prix rijders Nikolaj Larsen en Jens Getteman kwamen echter druk zetten op deze podium plaats. Wietse besloot wijselijk om geen fouten te maken en nam het wiel van deze jongens om alsnog de vijfde positie in de wacht te kunnen slepen.
Michaël kende een goed verloop van de beginfase in deze tweede manche. Net buiten de top 10, maar met oog op een groepje rijders net voor hem waarop hij de aanval inzette. Echter kreeg hij last van buikkrampen en werd hij gedwongen om zijn tempo te verlagen waarmee een goed resultaat uitgesloten werd.
Zowel Wietse als Michaël kunnen besluiten dat het een vruchtbare wedstrijd was waarmee ze kunnen vooruitkijken naar de eerste wedstrijd tellende voor het Europese Kampioenschap in Saint Jean d’Angely aankomend weekend.
Next Race: ECMX2, France – Saint Jean d’Angely 3/06

Foto’s: CDS Images