X

Voorbeschouwing GP van Mexico

Voor de eerste maal trekt het wereldkampioenschap motorcross naar Mexico. De Mexicaanse promotor Nicolas Espana krijgt hierbij de hulp van niemand minder dan Sébastien Tortelli. De Franse tweevoudig wereldkampioen zal door zijn ervaring in het WK een flinke steun zijn voor de organisatie met het uittekenen van het circuit en met de hele structuur rond de GP. Guadalajara is de hoofdstad van de staat Jalisco en is gelegen in het westen van Mexico. Het is na Mexico-Stad de tweede grootste stad van het land, met zo’n 1.500.000 inwoners. De stad is ligt 1590 meter boven zeeniveau .

Sebastien Tortelli, staand tweede van links, speelt een belangrijke rol in de organisatie van de Mexicaanse GP.

De ligging van de omloop is aan de rand van stad met een internationale luchthaven vlak in de buurt. Voor het transport van de Grand Prix teams is dit natuurlijk een goede zaak.Het bestaande parcours in Guadalajara werd door Tortelli volledig platgegooid en weer terug opgebouwd tot een waardige GP omloop. Het totaal vernieuwde circuit is vooral wat zanderig en volgens Tortelli zou het meer aanleunen naar gravel. Door deze ondergrond en vooral omdat ze ginds nu al zomerse temperaturen van boven de 30 graden noteren zou het wel eens een heel zware wedstrijd kunnen worden voor onze Europeanen.

Wat mogen we verwachten daar in Mexico?  Een nieuw circuit, tropische temperaturen en voor de verandering enkele onbekende factoren!

MX1, blijft de Franse dominantie duren?
Hier word het natuurlijk weer uitkijken naar het Franse Kawasaki duo Paulin – Pourcel die de laatste wedstrijden naar hun hand zetten. De twee oefenen dan ook flink wat druk uit op Antonio Cairoli. Toch blijft Cairoli door zijn regelmaat de leidersplaats na drie wedstrijden mooi in handen houden. Kan Steven Frossard terug de draad opnemen na zijn knieproblemen? Of  de vliegende Rus Bobryshev ons nog eens verrassen?

Wat met de Belgen… Clement Desalle heeft nog niet echt een omloop naar zijn zin gehad. Hopelijk vindt hij die in Mexico wel en kan hij meedoen voor de zege. Dan hebben we Ken De Dycker die met de overstap naar KTM een heel nieuwe uitdaging heeft gevonden en hier mee terug op niveau presteert. Tenslotte is er Kevin Strijbos die na drie grote prijzen mooi op de zesde plaats staat. Met drie Belgen bij de eerste zes hebben we de start van het WK zeker niet gemist!

Zal Herlings nog hinder ondervinden van zijn val in Genk? Teammaat Tixier (#911) werd Italië vierde.

MX2 Jeffrey Vs. Tommy
De topfavoriet hier  is natuurlijk Jeffrey Herlings. Of kan Tommy Searle na zijn kleine misstap in Italie terug wat punten goedmaken op de WK leider?Herlings kwam deze week nog hard ten val kwam op training in Genk, maar buiten wat kneuzingen viel het gelukkig nog mee. Natuurlijk mogen we hier ook de overige Belgen niet vergeten. Jeremy Van Horebeek staat momenteel tweede in de tussenstand en pakte in Italië zijn eerste podiumplaats. Dan is er Joël Roelants die door zijn val in Italië met gevolg een hersenschudding geen enkel punt mee naar huis pakte. Hopelijk kan hij ook nu de draad weer opnemen en zich mengen voor de zege in de eerste Grand Prix of Mexico…

Denk er aan voor wie de GP live wil volgen, de tijd loopt 7 uur achter op die van ons.

Foto’s: Youth Stream / CDS
Tekst: @Kris…