Dubbelslag Barragan voor eigen publiek!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

LS Honda Racing’s Jonathan Barragan nam gisteren de leiding over in het Spaanse MX Elite kampioenschap dat plaats vond in El Molar, in de buurt van Madrid. De regerende Spaanse kampioen zorgde voor de perfecte dag aangezien hij op zijn thuiscircuit, in de organisatie van z’n eigen club beide manches wist te winnen! Bijna 4.500 fans toeschouwers waren er bij om de 6de ronde van het seizoen bij te wonen. Barragan werd op het podium vergezeld door Diga Racing’s José Antonio Butron (tweede) en Alvaro Lozano (derde).

Door de aanhoudende hitte en de bijhorende stofontwikkeling zag de organiserende Moto Club Molareño & Conarpesa zich verplicht om het programma op zaterdag af te lassen. Daar bleef het gelukkig niet bij want door voortdurend sproeien tijdens de nacht en op zondag lag de baan er ‘s anderendaags, gezien de omstandigheden, prima bij. Butron ging in de tijdstraining met de pole aan de haal en leidde de eerste twee ronden van de eerste manche. Daarna passeerde Barragan, luid aangemoedigd door zijn fans, de leider. Om een kloof te slagen trok Jonathan enkele ronden stevig door en dat was voldoende om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Uiteindelijk kwam hij meer dan 10 seconden voor Butron over de streep.

Door het gebruikelijke tumult in de start ging ‘JB7’ bijna neer in het begin van reeks twee. Jonathan hield het hoofd echter koel, geen sinecure gezien de tropische temperatuur, en schoof snel op van de derde naar de tweede plaats. Bijna de hele manche hield hij de KTM van Butron in zijn vizier om in de slotfase het ritme op te voeren en zo zijn 6de zege van het seizoen te pakken. Met de LS Honda rijder op één, voor Butron, Lozano en de Fransman Maxime Lesage waren de eerste vier identiek aan die van de eerste reeks.

Voor de voorlaatste ronde van het Spaanse kampioenschap is het wachten tot 16 september.

Jonathan Barragan: “Ik stond in El Molar aan de start om te winnen. Natuurlijk zijn de verwachtingen altijd wat hoger als je voor eigen publiek moet rijden. Ondanks de hitte voelde ik me echter goed en het rijden ging ook lekker. In de tweede manche heb ik even de kat uit de boom gekeken omdat ik wist dat José Antonio (Butron) snel zou zijn in het begin. Gaandeweg heb ik mijn snelheid opgevoerd, die tactiek bleek de juiste. In El Molar rijden op een circuit dat ik heel goed ken, is altijd leuk. Dat ik wist te winnen net nu er voor het eerst weer een wedstrijd om het Spaans kampioenschap werd gereden maakte het succes compleet. Ik voel me klaar om na onze pech in Bastogne ook in Zweden voor een sterk resultaat te vechten.”

MX Elite El Molar race 1: 1. Jonathan Barragan (LS Honda Racing), 2. José Antonio Butron, 3. Alvaro Lozano, 4. Maxime Lesage, 5. Joan Cortes, 6. Fabien Izoird, 7. Jaume Betriu, 8. Raul Alvarez, 9. Kevin Ballanger, 10. José Luis Martinez

MX Elite El Molar race 2:
1: 1. Jonathan Barragan (LS Honda Racing), 2. José Antonio Butron, 3. Alvaro Lozano, 4. Maxime Lesage, 5. Fabien Izoird, 6. Joan Cortes, 7. Jaume Betriu, 8. Kevin Ballanger, 9. Ramon Brucart, 10. Miguel De La Rosa

MXElite El Molar eindstand
1. Jonathan Barragan (LS Honda Racing) 50 pts, 2. José Antonio Butron 44, 3. Alvaro Lozano 40, 4. Maxime Lesage 36, 5. Fabien Izoird 31, 6. Joan Cortes 31, 7. Jaume Betriu 28, 8. Kevin Ballanger 25, 9. Ramon Brucart 21, 10. Miguel De La Rosa 21

MXElite kampioenschap – na 6 ronden
1. Jonathan Barragan (LS Honda Racing) 265 pts, 2. Alvaro Lozano 258, 3. José Antonio Butron 232, 4. Joan Cortes 189, 5. Raul Alvarez 160, 6. Jaume Betriu 160, 7. Kevin Ballanger 138, 8. Fabien Izoird 133, 9. José Luis Martinez 118, 10. Maxime Lesage 110

Foto’s: CDS, Bavo

Uw reacties