Eerste Fed Cup voor… Steve Seronval!

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit weekend waren we te gast in Tielt voor de eerste FAM Federation Cup waarbij MCLB, VBM en AMPL elkaar ontmoetten. De jeugd kon op zaterdag nog onder mooie omstandigheden hun wedstrijden afwerken. De Fed Cup piloten kregen wel een paar  buien te trotseren al was het plein ak bij al redelijk berijdbaar. De eerste holeshot  was voor Honda-rijder Seronval die al snel enkele seconden nam op Torpjurn Van Hoe en Jurgen Wybo. Waarna de rest van het verhaal zich laat raden; Seronval zagen we niet meer terug. Maar ook naar wat er zich achter achteraan Steve afspeelde was niet veel spannend. Wybo en Torpie bleven respectievelijk op de 2e en 3e plaats hangen, Neal Deconnick was eerste B rijder op vier en Kenny Dult sloot de top 5 voor de eerste reeks.

Jurgen Wybo was de smaakmaker van de tweede manche.

In de tweede reeks zat evenwel meer spanning dankzij de holeshot van de kersverse papa Jurgen Wybo. Nu was het aan Seronval om te jagen op de leider. Torpie zat op drie  Kenny Dult en Weigert volgden. Woby hield er gedurende 12 min de spanning in. Maar toen Seronval de Kawasaki rijder toch voorbij kwam, was de winnaar gekend. Ook de Seronval’s achtervolgers bleven op hun plaats. Midden in het pak was er wel nog een leuk duel tussen Ziggy Lannoo en Michael de Keyzer. Deze beide kemphanen kwamen helaas ten val, gelukkig  zonder veel erg en ze konden beiden hun wedstrijd verder zetten. Bij de Inters MX2 won Frederik Daenen voor Neal Deconinck en Jeroen Nijs.

Alle resultaten hier

Tekst: Suz MX
Foto’s: MX Photos Bertje

Uw reacties