Jens Getteman over z’n zege op de Kesterheide

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na afloop van de podiumceremonie in de Monster Energy MX2 Trophy troffen we een tevreden Jens Getteman aan. Zaterdag berichtte een bepaalde krant in haar regionale sportkatern nog dat de Standing Construct Suzuki met klierkoorts zou kampen, maar op zondag was daar niets meer van te merken. Voor het eerst in z’n nog prille carrière als Inter won Getteman z’n ‘thuiswedstrijd’ van het BK in Kester.

Vanochtend bij het opstaan merkte ik meteen dat het regende.  En dat plezierde me want eigenlijk heb ik niet liever dan dit” glimlachte Getteman na afloop. “In de training had ik al een heel goed gevoel wat resulteerde in een tweede kwalificatietijd. In de eerste manche was ik goed mee weg en kon ik mooi in het wiel van Kevin (Fors) blijven volgen.  Op een gegeven moment maakte ik echter een klein fout waardoor ik vast kwam te zitten in de banden die tussen de paaltjes stonden. Daar verloor ik zes, zeven plaatsen mee. Toch kon ik nog naar de tweede plaats terug rijden” aldus de Standing Construct Suzuki-rijder.  “Dat gaf me een goed gevoel waardoor ik voelde dat ik er ook in de tweede manche dichtbij zou zitten. Ik was opnieuw goed weg, maar maakte in de eerste ronde al een foutje. Ik wist dat wie in deze zware omstandigheden overeind zou blijven sowieso in de top-5 zou eindigen. Ondanks nog een foutje kon ik toch de manche winnen.”

Voor Getteman komt z’n zege op de Kesterheide als een boost. “Dit geeft zeker een speciaal gevoel. Ik rij hier al een paar jaar sterk op de Kesterheide, maar vorig jaar kwam het er niet uit door pech. Ik wil ook onze motortuner John Volleberg bedanken voor het blok dat hij voor mij gebouwd heeft.

Blijft er nog dat krantenbericht over klierkoorts. “Het verhaal over die vermeende klierkoorts is ook voor mij een raadsel. Niemand van m’n familie, noch ik heeft contact gehad met die krant. Ik ben dan ook helemaal niet ziek. Anders had ik hier allicht niet de eindzege kunnen pakken” besloot Getteman.

Foto: CDS Images

Uw reacties

Ook te lezen