X

Succesvol weekend voor Kemea Reytec Yamaha

Dit weekend werd in het Portugese Agueda de zevende GP van het seizoen gereden. Op het mooie circuit, gekend voor zijn typische rode ondergrond kregen de rijders te kampen met alle mogelijke weersomstandigheden. Zaterdag begon de kwalificatiedag met mooi weer maar tegen de avond kwam de regen opzetten. Zondag werd de eerste reeks afgewerkt in de modder maar tegen de tweede manche zorgde de zon voor een opnieuw droog maar zwaar circuit.

Vooraf lieten de rijders blijken dat zij er naar uitkeken om hier te rijden en dat bleek ook in de resultaten. In de EMX 125cc klasse reed Nathan Renkens twee sterke manches. In de eerste manche op zaterdagavond kon de regen en de modder de 14-jarige Waal niet deren en na een goeie start finishte Nathan prachtig als 10e.

In de tweede manche was de start niet zo goed en moest Nathan al na enkele ronden zijn bril wegdoen. Nathan liet het hoofd niet hangen en ging voluit. Hij kwam uiteindelijk van de 18e plaats mooi terug tot de 14e plaats, goed voor de 12e plaats in de eindstand. Nathan staat nu 19e in de tussenstand van het EK met 19p

In de MX2 klasse verliep de kwalificatie voor Kevin Fors en Kenny Vandueren niet super. Fors mocht als 25e naar het starthekken met naast hem Vandueren op de 26e plaats. Beiden waren ontevreden met deze plaats en dit gaf extra motivatie om in de wedstrijden op zondag een tandje bij te steken.

In de eerste manche vertrokken de Kemea Reytec rijders wiel in wiel op de 19e en de 20e plaats. Beiden zetten de aanval richting top 15 in maar in de vijfde ronde kwam Kevin ten val. Het was onmogelijk om nog verder te rijden en Fors gaf op. Kenny reed op zijn eigen tempo en finishte uiteindelijk op de 18e plaats, waarmee hij zijn eerste punten van het seizoen binnenhaalde.

In de tweede manche nam Vandueren een goeie start en kwam na 1 ronde als twaalfde door. Kenny besloot niet te veel te pushen en zijn eigen tempo te rijden. Kevin was gestart op de 17e plaats en schoof al vlug door naar de 15e plaats. Beide Yamaha-rijders reden constante rondetijden en moesten pas in de slotfase enkele snelle rijders voorbij laten die in de eerste bocht ten val waren gekomen. Kenny kwam als 19e over de finish gevolgd door Kevin op de 20e plaats.

In de eindstand werd Vandueren 20e met vijf punten, Fors werd 22e.

Marnicq Bervoets : “Ik denk dat we dit weekend tevreden moeten zijn. Van de zes manches pakken we als team 5 keer punten, en dat was de doelstelling. De omstandigheden waren heel moeilijk dit weekend en op de val van Kevin in de eerste reeks na werden er weinig grote fouten gemaakt. Nathan reed een heel goeie eerste reeks en kan mits een beetje vechtlust nog verder komen volgens mij. We zijn in elk geval op de goeie weg en ik hoop dat ze volgende week voor eigen publiek ook goed kunnen presteren. Ludovic zal met een wildcard naast Renkens ook aantreden in het EK 125cc. Ik heb hem vorige week zien rijden met de 2-takt en hij ging heel hard.”

Kenny Vandueren : “Ik ben blij dat de eerste punten binnen zijn. Ik wou vooral geen fouten maken en in beide manches finishen. De snelheid zit alvast goed. In de tweede reeks moest ik naar het einde toe lossen want ik zat er volledig door. Maar dat ik twee keer in de punten finishte is een grote opsteker. Ik wil nu deze lijn doortrekken naar de volgende GP’s.”

Kevin Fors : “Het rijden ging goed dit weekend. Spijtig van die val in de eerste reeks want ik voelde mij echt goed. In de tweede reeks waren zowel ik als Kenny goed op weg om een handvol punten te pakken maar dan waren er nog enkele snelle rijders die ons ingehaald hebben. Ik ben alvast blij om opnieuw een punt te pakken. Op nu naar de thuis GP in Bastogne !”

Nathan Renkens : “Ik ben heel tevreden. Ik hou wel van deze modderige omstandigheden en voel me dan ook zelfzeker in deze situaties. Ik had vooral in de eerste reeks een goeie start. Ik probeerde mijn eigen tempo te rijden en schoof goed op tot de tiende plaats. In de tweede reeks was de start minder en had ik moeite om in het ritme te raken. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het beter en werd ik 14e. Ik had ergens gehoopt op een top 10 in de eindstand na zaterdag maar ben alvast tevreden met de 12e plaats. Als ik de eerste ronden iets agressiever kan zijn zou het een stuk vlotter verlopen. In Bastogne rijden we voor een thuispubliek en dat is toch speciaal. Ik ga dan ook heel hard mijn best doen om dit resultaat te evenaren!”

De volgende wedstrijd wordt komend weekend gereden in het Waalse Bastogne. Het Kemea Reytec Yamaha team zal in de Ardennen voltallig aanwezig zijn doordat Ludovic Brevers met een wildcard zal deelnemen aan het EK 125cc.

Resultaten MX2 klasse

  1. Jeffrey Herlings  1 -2
  2. Tommy Searle 3 -1
  3. Jeremy van Horebeek 2 – 6
  4. Max Anstie 10 – 3
  5. Jake Nicholls 6-5
    20. Kenny Vandueren 18-19
    22. Kevin Fors DNF- 20

Resultaten EMX 125cc klasse

  1. Tim Gasjer 1-1
  2. Calvin Vlaanderen 2-3
  3. James Dunn 4-2
  4. Simone Furlotti 5 – 4
  5. Davide Bonini 6-7
    12. Nathan Renkens 10-1