X

Suz MX over de MCLB in Middelkerke!

Na enkele weken van afwezigheid door weersomstandigheden, was het dit weekend wel goed raak bij de organisatie van Dirk Hofman en het mx Roeland team. Bergen werk werden er de voorbije dagen verzet om eindelijk nog eens motorgeronk te kunnen horen!

Het mag gezegd worden, eventjes zag het er niet zo goed uit. Maar tegen zo’n  organisatie is zelf het weer niet bestand en jawel we kregen MX in Middelkerke.  Deze organisatie werd dan ook beloond met een grandioos aantal  piloten. Niet minder dan 360 piloten stonden op zaterdag aan het starthek. Op vrijdag konden we rekenen op een 70-tal jeugdpiloten die toch alweer in mindere omstandigheden hun wedstrijden trotseerden. Maar de kleine mannen werden beloond door niemand minder dan Steve Ramon die elke jeugdpiloot  een leuk cadeau overhandigde. Bedankt Steve voor dit mooie gebaar !

Wybo liet het publiek weer genieten van zijn rijkunsten!

Reeks 1 Inters

Heel wat gastrijders kwamen afgezakt naar Middelkerke.  Wie van deze gastrijders ging het onze Steve ‘Rocket’ Seronval moeilijk maken? De eerste holeshot was al meteen raak voor Steve Seronval. Als Steve zich in de eerste bocht als een pijl uit de boog weet los te maken, weten we al dat we mogen kijken naar wat achter hem gebeurd! Kenny Dult nam ook hier een superstart op de derde stek. Kenny verdedigde deze derde plaats sterk tot aan de eindemeet met succes. Yerki Janvier kwam ook oprukken want die was niet zo goed gestart. Janvier baande zicht gestadig een weg naar voor. Jurgen Wybo liet het publiek zoals steeds van zijn techniek genieten. De stopberg in het circuit werd door Woby vakkundig van zijn ‘stop’ ontdaan, waardoor alleen een berg over bleef. Mooi om te zien! Ook Ricky Nys maakte een aanspraak  op de top drie. Toch was het Seronval die de 25 Bk punten op zijn naam schreef. Wybo en Dult kwamen respectievelijk als  2e en 3e aan, voor Nys en Janvier.

Reeks 2 Inters

Wybo was de  snelstarter van dienst in de tweede reeks voor Torpjurn ‘Torpie’ van Hoe, Janvier, Nys , Dult, Jaimy De Leersneyder en Seronval. Bij de eerste doortocht  was Seronval al voorbij Dult en Jerki gekomen. Daarna trok de snelle  Honda-rijder op zoek naar Wybo. Janvier had van zijn kant zijn zinnen gezet op Van Hoe, De leersnyder en Dult. Na een drietal ronden  zagen we Seronval voor Wybo, Torpie en Jerki.  Ook Nys baande zich een weg naar de top vijf. Iets voorbij halfweg leken de plaatsen definitief bezet. En… het was alweer die duivelse Seronval die de zege op zijn naam schreef voor Janvier en Wybo!  Spektakel kregen we ook te zien van Junior Decouter die op de stopberg Wybo achterna ging met gedurfde sprongen.  Misschien moeten we die stopberg maar van naam veranderen en er spektakelberg van maken!

Maar dat was nog niet alles. Team Hofman had ook nog een Jongerenfinale en een Superfinale in petto. Tim Van Driessche (Hofmanrijder) was de beste jongere, voor een sterke Randy Martens en Ouri Bikkens. De superfinale werd gewonnen door Seronval, voor Wybo en Jerki Janvier. Alle resultaten van de MCLB in Middelkerke vind je hier.

Kenny Dult was in goede doen in Middelkerke!

En alsof dit alles nog niet genoeg was, deed de organisatie er nog een travestietenshow bovenop voor de mensen die tot zondag op de mx bleven. Als toemaatje op zondag een koffie met Boterkoek naar keuze! Van een geslaagde mx gesproken, deze was er zeker eentje, want ik ben moe maar tevreden huiswaarts gekeerd.

Tekst: Suz MX
Foto’s: Robinaction foto’s