X

Radson Trophy: Ken De Dycker wint op de Keiheuvel!

Met twee klinkende overwinningen en een tweede plaats was Ken De Dycker de verdiende winnaar van de derde ronde van de Radson Trophy. Een verbeten Tanel Leok kreeg loon naar werken met een mooie tweede plaats. Voor Ice-One Kawasaki rijder Marc De Reuver ging het elke race net iets beter. Op gelijke punten met Davide Guarneri pakte Calimero finaal de derde plaats in de eindstand! In de BK tussenstand leidt De Dycker nu 27 punten voorsprong op Leok, Guarneri blijft derde. Jurgen Van Nooten versterkt zijn vierde plaats. Voor De Dycker, die toch al een niet bepaald kinderachtig palmares heeft, was zijn zege op de Keiheuvel de eerste uit zijn carrière.

Alle resultaten hier.

Keeno vuurt waarschuwingsschot
Ken De Dycker was tijdens de kwalificaties al veruit de snelste. Vanmorgen was Keeno bijna 1,8 seconden sneller dan Tanel Leok. Er stond dan ook geen maat op de suprematie van De Dycker in de openingsmanche. Na de kopstart van Max Nagl voor Strijbos en Van Horebeek baande De Dycker zich snel naar voor. Vanop de 5dde plaats in de start kwam hij al in de tweede ronde aan de leiding om dan snel zijn voorsprong uit te bouwen. Strijbos drong wel aan bij Nagl maar kwam uiteindelijk niet voor de rappe Duitser. Een uitstekend gestarte Kristof Salaets sloot af als 14de. Marc De Reuver zat amper in de top-20 in de aanvangsfase maar de ex-winnaar van De Keiheuvel eindigde toch nog 8ste. Hoewel de Jerre aankwam als 4de werd hij niet opgenomen in de uitslag van de eerste reeks. Doordat hij te laat kwam in het gesloten park werd de tweevoudige Belgische kampioen MX2 gediskwalificeerd.

Inters Open Reeks 1
1. De Dycker, 2. Nagl, 3. Strijbos, 4. Guarneri, 5. Leok, 6. Simpson, 7. De Reuver, 8. Van Nooten, 9. Barragan, 10. Manuel Priem

Herhaling voor Keeno, Leok klopt Nagl
In het wiel van de herboren Max Nagl stormde De Dycker de eerste keer ‘de Kei’ op. En weer nam hij snel de maat van de concurrentie. Van start tot finish ging Ken aan de leiding. Tanel Leok verzilverde zijn goede start met een mooie tweede plaats. Hij eindigde op iets meer dan 3 seconden van De Dycker nadat hij had afgerekend met Max Nagl. Nagl werd derde voor Strijbos en De Reuver.

LS Honda Racing Jonathan Barragan was ten val gekomen en werd vervolgens aangereden door Shaun Simpson. Hij kneusde de linkerenkel en gaf op.

Inters Open Reeks 2
1. De Dycker, 2. Leok, 3. Nagl, 4. Strijbos, 5. De reuver, 6. Van Horebeek, 7. Guarneri, 8. Simpson, 9. Delincé, 10. Van Nooten

Zandkoning Leok
De tweede plaats in de tweede manche smaakte naar meer vond Leok. De Rockstar Energy-Suzuki rijder katapulteerde zichzelf naar de kopstart voor De Reuver en Guarneri. Hét nieuws van de derde manche was echter de afwezigheid van Kevin Strijbos, Max Nagl en Marvin Van Daele. Deze drie gingen niet meer van start. Hoewel het tempo van De Dycker en Leok te hoog was gegrepen, hiel De Reuver lang stand op de derde plaats. Van Horebeek zou echter nog derde worden. Ondanks het strakke tempo van De Dycker maakte Leok een frissere indruk. De Estonian Express beet zich vast en haalde de bovenhand. Yentel Martens,  die ‘s morgens ten val was gekomen zette zijn beste resultaat van de dag neer met een 6de plaats.

Inters Open Reeks 3
1.  Leok, 2. De Dycker, 3. Van Horebeek, 4. De Reuver, 5. Guarneri, 6. Martens, 7. Coldenhoff, 8. Priem, 9. Van Nooten, 10. Delincé

Foto’s: CDS