X

Preview Grand Prix of Benelux (Lierop)

MAC Lierop vieren hun 40-Jarig jubileum in 2012 en zijn zo meteen ook de gastheer van de veertiende wedstrijd van het WK. Met de Grand Prix van de Benelux is dit voor MAC Lierop al de vijftiende Grand Prix organisatie. Dat de club uit Lierop steeds professioneel werk afleverde,  resulteerde in 2001 met de allereerste Triple Grand Prix. Later op het jaar werd MAC Lierop dan ook uitgeroepen tot “Organisator van het jaar”. Het hoogte punt kwam in 2004, mede ook door het 100-jarige bestaan van de KNMV is het toch gelukt om de Motorcross of Nations naar “De Herselse bossen” te halen. Ook met deze organisatie was MAC Lierop zo succesvol dat ze opnieuw uitgroepen werd tot ‘s werelds beste organisator. Ook in 2012 mag men zeker een perfecte organisatie verwachten op en rond de “De Herselse bossen”…

Krijgen we een one man show van Jeffrey Herlings !!!

Jeffrey Herlings tegen de rest !!!

Voor Jeffrey Herlings word het dit weekend zijn eerste Grand Prix in “De Herselse bossen”. Herlings is al aan zijn derde seizoen bezig in de MX2, maar kon door blessures nog nooit aan de start komen in Lierop. Herlings heeft momenteel een zeer ruime voorsprong van 51 punten in de WK tussenstand en kan in Lierop zijn 15é GP-zege pakken.
De vraag is natuurlijk wie kan ‘The Bullet’ kloppen…

Zijn Jeremy Van Horebeek, Tommy Searle, Zach Osborne, Jake Nicholls, Jordi Tixier in staat om in het spoor van Herlings te blijven… Hopelijk van wel natuurlijk, maar eens Herlings zijn drive gevonden heeft in de Herselse bossen zal het toch wel moeilijk zijn om hem iets in de weg te leggen. Herlings is absoluut bijna onklopbaar in het zand en zonder pech moet hij zeker zijn thuis GP winnend kunnen afsluiten… De tweede Nederlander dan Glenn Coldenhoff is ook een typische zandrijder en kan zondag zeker zijn slag slaan en zo de top tien van het WK binnen duiken.

Van onze landgenoten word er zeker wat verwacht van Jens Getteman. De Standing Construct Suzuki rijder is aan een heel sterk seizoens einde bezig. Maar hopelijk kunnen ook een Julien Lieber, Kenny Vandueren, Jeffrey Dewulf ook wat puntjes pakken net over de Belgische grens.

Antonio Cairoli de topfavoriet voor de GP van de Benelux !!!

Wie kan deze Cairoli kloppen…

In de MX1 klasse is natuurlijk Antonio Cairoli de favoriet, alhoewel hij het meeste tegenstand uit eigen KTM team mag verwachten. Met name Ken De Dijcker die aan een sterk seizoen bezig is en in 2009 al eens een GP-zege pakte in Lierop . Of kan de derde KTM rijder Max Nagl voor de verrassing zorgen. Natuurlijk mogen we ook onze landgenoten Clement Desalle en Kevin Strijbos niet vergeten te melden. Ze zijn er zeker opgebrand om een goeie prestatie neer te zetten na hun zwakke Engelse GP.

Wie ook nog wel eens wil knallen voor eigen volk is Marc De Reuver. Natuurlijk draait Marc al een aantal jaartjes mee en lijken zijn hoogdagen in het zand wel wat voorbij. Maar wie weet in het zand kan hij net ietsjes meer.  Verder word het uitkijken wat een Paulin, Pourcel, Simpson, Bobryshev en Goncalves kunnen doen tegen al dat KTM geweld…

Zondag omstreeks 17u zullen we weten wie de zandbak van de Herselse bossen het best heeft weten te overleven…

Foto : KTM/Ray Archer

Tekst : @Kris…