X

Tommy Searle ook in MX1 met CLS Kawasaki

Tommy Searle blijft ook in 2013 trouw aan Team Floride Kawasaki Monster Energy Pro Circuit als hij overstapt naar het WK MX1. Goed nieuws dus voor Kawa aangezien ook Honda en Suzuki hard aan trokken aan ‘Tommygun”.

Na zijn dertiende GP overwinning uit zijn carrière afgelopen zondag op eigen bodem in Matterly Basin, is Searle  nu de derde meest succesvolle Britse GP rijder aller tijden. Sinds zijn terugkeer naar het WK na twee jaar in Amerika Tommy is Searle uitegegroeid tot een absolute toprijder in de MX2.


Op de Motocross of Nations in Frankrijk toonde Tommy vorig jaar al tot wat hij in staat is op een 450F. Ook dit jaar zal hij tijdens de MXoN in Lommel op een KX450F-SR Kawasaki rijden. Searle tekende een tweejarig MX1 contract met zijn huidige team Floride Kawasaki Monster Energy Pro Circuit. Het team zal naast het MX2 team in Nederland worden gebaseerd, onder leiding van teambaas Jean Jacques Luisetti en technisch directeur Harry Nolte.

Tommy Searle: “Ik ben erg blij om met Kawasaki verder te gaan, ik heb veel van mijn amateurcarrière met hen gereden. Ik hou echt van de KX450F-SR en het was een grote beslissing voor mij, ik heb benadrukt tijdens de laatste paar dagen als het was een belangrijke beslissing in mijn carrière. Ik hou van het team, maar de strijd zal nog moeilijker worden in de MX1! Ik vertrouw iedereen in het team en ik weet zeker dat we een geweldig resultaat kunnen neerzetten. Ik verwacht om elk weekend te vechten voor de overwinning te kunnen vechten. Het zal mijn eerste ervaring in 450 zijn, maar we hebben de hele winter om hard te werken en klaar te zijn voor de eerste GP.”

Foto’s: S . Guttierez