X

Tweede plaats voor Team Bax in Roggenburg

Zijspancrossformatie Team Bax uit Bergeijk moest zondag genoegen nemen met twee tweede plaatsen tijdens de Grand Prix van Roggenburg. Rijder Etienne Bax en zijn bakkenist Kaspars Stupelis konden niet voorkomen dat WK-leider Team Willemsen in beide manches naar de overwinning snelde. Daardoor heeft Team Bax met nog één Grand Prix te gaan 397 punten, 24 minder dan Daniël Willemsen en diens bakkenist Lauris Daiders.

In theorie heeft Team Bax nog kans op de wereldtitel, maar dan moet Willemsen / Daiders uitvallen en moet Team Bax een manche winnen. “Het kan inderdaad nog”, zei Bax na afloop, “maar we gaan er niet meer vanuit. Vorig jaar was ik blij geweest met de tweede plaats in het wereldkampioenschap, maar dit jaar natuurlijk niet.” Team Bax won dit jaar vier Grands Prix en was meer dan het halve kampioenschap ranglijstaanvoerder. Tegen de ontketende Willemsen was het duo uit Bergeijk zondag echter niet bestand. Bax: “We konden Daniël gewoon niet bijhouden.”

Dat zat hem mede in de slechte starts die beide manches hadden gekenmerkt. In de eerste manche kwamen Bax en Stupelis als zevende door de eerste bocht, in de tweede manche als tiende. “Dan is het gat met Daniël, die twee keer wel een goede start had, zo groot dat het niet meer is dicht te rijden.”

Wel reed Team Bax in beide manches nog naar de tweede plek, maar meer zat er echt niet in, erkende ook Bax. “Dat we het op het eind van het seizoen net niet halen, daar kunnen we alleen maar voor leren. Misschien hebben we dit jaar wel teveel gedaan. We zijn al sinds de tweede week van januari aan het rijden. Misschien werkt dat niet.”

Op 16 september staat de Grand Prix van Rudersberg op het programma. De wedstrijd in Duitsland is de slotwedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross.