Hermans/Van den Bogaart winnen de eerste GP heat in Frankrijk!

Hermans/Van den Bogaart winnen de eerste GP heat in Frankrijk!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Koen Hermans/Ben van den Bogaart hebben de eerste GP heat in het Franse Plomion gewonnen. De broers Prunier werden tweede en Vanluchene/Janssens pakte stek drie

 

Hermans/Van den Bogaart pakte resoluut de kopstart voor de lokale favorieten Prunier uit Frankrijk. Hoe luidt het publiek hen ook aanmoedigde, men kon niks uithalen tegen leider Hermans. Hermans reed strak met een moordend tempo weg en pakte een verdiende kop-staart overwinning. De Prunier broers bleven op de tweede plek en pakte op afstand van de achtervolgers de tweede plek. Voor plek drie was het spel op de wagen! Lang lag Vandaele op drie maar Vanluchene kwam aanstomen en pakte deze over. De broers Lielbardis zette dan ook de aanval in op Vandaele maar in de eenerlaatste ronde waren deze veel te gretig. Vlak voor de grote afstap reed de Letse tweeling tegen de achterkant van Vandaele en het zijspan van Lielbardis maakte zo een wheelie van jewelste en kwam tot stilstand. De broers Leferink konden zo mooi doorstomen en kwamen ook nog in de laatste ronde aanhaken. Ze konden net geen aanval in zetten. Zo pakte Vanluchene dus de derde plek voor Vandaele op vier en Leferink op vijf. Wilkinson pakte de zesde plek en de Letten Lielbardis werden dan zevende. In niemands land werden Sanders/Steegmans acht. Van Werven pakte de negende stek en de Esten Gordejev/Niitso sloten de top tien af.

Uw reacties

Ook te lezen