X

MXoN 2012: De selecties voor Lommel!

Met een prima timing laat Youthstream ons vandaag smullen van de deelnemerslijst voor de Monster Energy Motocross Of Nations. De plaats wisten we al. De Heeserbergen in Lommel, daar hebben de motocrossfans geen GPS voor nodig!

Er waren ook al wat namen bekend maar de lijst van vandaag is officieel. Natuurlijk is de lijst niet bindend. Er volgen nog twee WK-proeven en in Lierop was het MX1-veld al behoorlijk uitgedund door blessures. Liefst 33, ja U leest het goed, 33 landen schreven in. Over de favorieten, daar gaat u de komende weken en dagen nog uitgebreid over geïnformeerd worden. Vandaag spitsen we ons toe op de rare/exotische/ onbekende teams. Een geluk voor de speakers – en daar zit ook nog een verrassing in het vat – is dat de Mongolen, sorry, dit keer letterlijk Mongolen – afzakkan met mannen als Erdenebileg Khaliunbold (ik moest vier keer overnieuw spieken vooraleer ik de naam op papier kreeg) en Purevdorj Murun. Benieuwd wanneer die mannen met hun yaks en zoute melk hier arriveren.

Thailand zorgt voor de spicy noot. En opnieuw hopen de omroepers dat ze er in de kwalificaties uit gaan. Jugkrit Suksripaisan en  en Chayan Romphan, stel je voor dat ze kopstart nemen. Hallo zeg. En stel je voor dat het nog loverboys blijken….. De Grieken maken zich klaar voor de Moeder van alle motorcrossen met rijders als Dimitris Kotoletes, ja u leest het goed, en George Lliopoulos. Ach we steken er de draak mee, maar we zijn oprecht blij dat ze allemaal komen. Motocross is al lang méér dan het driehoekje België-Nederland en bakermat Groot-Brittannië. Lees hier de lijst en vorm zelf uw mening.

Tekst: LVG