X

SMX Part 2: De Bal is aan het rollen!

Enkele weken geleden bezorgden wij u de primeur over de eerste SMX-wedstrijd op Zolder. En dan werd het stil, oorverdovend zelfs. Dat had alles te maken met kalenderrechten. Stefan Peetermans: “In de BMB-regels staan enkele zaken met betrekking tot organiseren. We werden geconfronteerd werden met het feit dat we niet mochten organiseren op de voorziene datum. Ondertussen is dat recht gezet en staat niets meer de première van de SMX in Zolder op 21 oktober in de weg. Je begrijpt dat we niet konden communiceren zonder dat we zekerheid hadden.

Vandaag, woensdag, zal de website www.mx2110zolder.be echt online gaan. (sorry, kon het juiste woord voor updaten niet vinden). Ook vandaag vertrekken de invitaties met de nodige info naar alle mogelijke deelnemers. Uiteraard kan er ook via de website ingeschreven worden

Voor wie niet kan wachten om te zien waar het over gaat hebben we een leuk nieuwsje: morgen donderdag zal de omloop voor het eerst worden ingereden. Het wordt een demo, waarbij een delegatie van de FIM aanwezig zal zijn. Er wordt gereden op electrische motoren van Quantya, KTM, Zero Motor en Bravo. We verwachten er Steve Ramon, Cyril Genot en Marnicq Bervoets,met nog enkele anderen. De demo begint om 17.00 uur en er is vrije toegang tot het circuit. Voor de persconferentie zelf moet je over een uitnodiging beschikken.