Strijbos tevreden over GP-seizoen

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Voor Kevin Strijbos zal de Duitse MX1 GP niet de boeken ingaan als een om lang te onthouden. In z’n laatste GP voor het HM Plant KTM UK-team eindigde de Wuustwezelnaar tweemaal als dertiende.

Allicht belangrijker is dat Strijbos het seizoen als zesde in de eindstand van het WK MX1 afsloot. En dat is een positie waarmee hij een aantal magere jaren definitief achter zich liet. Een seizoen waarover Strijbos best tevreden kan zijn.

Dit is niet het resultaat waarmee ik het seizoen mee wou afsluiten” zei Strijbos over z’n 12e plaats in de Duitse GP.

Maar tegelijkertijd denk ik dat ik echt tevreden mag zijn met de zesde plaats in de eindstand van het WK. Dit jaar ben ik erin geslaagd om van me te laten horen met een paar podiums. Bovendien was ik na jaren van blessureleed voor het eerst weer regelmatig”  analyseerde hij kort z’n seizoen.

Vandaag geraakte ik niet gewend aan het circuit. Ik vond het erg moeilijk om hier in te halen. Toen ik in de eerste manche achter Leok reed, raakte ik een beetje m’n ritme kwijt “ vertelde de HM Plant KTM UK-rijder over de Duitse GP.

Voor Strijbos betekende de Duitse GP alvast de laatste in Britse dienst. Volgend jaar maakt hij immers deel uit van het Rockstar Energy Suzuki-team.

Ik wil nu vooral het team, de sponsors en KTM bedanken. En vooral Harry Everts voor alles wat hij deed seizoen voor mij gedaan heeft. Ik ben heel tevreden over de manier waarop we alles aangepakt hebben en ik denk dan ook dat we tevreden op de GP’s kunnen terugblikken en op wat we daarin gerealiseerd hebben” besloot Strijbos.

Er wacht Kevin Strijbos nog een laatste opdracht voor het HM Plant KTM UK-team. Begin oktober moet hij de Britse MX1-titel proberen binnen te halen in de seizoensfinale van het Maxxis British Motocross-kampioenschap in  Little Silver.

Foto: HM Plant KTM UK/Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    VIDEO: Behind the Gate Episode 15

    Voor deze aflevering vliegen we naar Noord-Europa voor de MXGP van Zweden op het prachtige Uddevalla circuit. In de aflevering zie je interviews met de thuisheld Isak Gifting die in MXGP …
  • McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    McAdoo tekent nieuwe deal met Team Pro Circuit

    Cameron McAdoo en het Team Pro Circuit-Kawasaki-Monster Energy hebben hun samenwerking verlengd. McAdoo zal ook het komende seizoen gaan uitkomen voor het team van Mitch Payton. De 27-jarige crosser zal …
  • Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Cooper Webb komt naar de Motocross of Nations

    Uit onderzoek is gebleken dat de knieblessure van Chance Hymas erger is dan verwacht. Daarom is de Honda-rijder geopereerd en kan hij niet in actie komen tijdens de Monster Energy …
  • Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Maakt Quentin Prugnieres de overstap naar KTM?

    Het lijkt erop dat Quentin Marc Prugnieres na vijf seizoenen op Kawasaki de overstap maakt naar KTM. De 19-jarige crosser zou op het punt staan een contract te ondertekenen met …