Greg Aranda en Jens Getteman naar LS Honda!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

LS Honda Racing is trots om hun rijders voor het 2013 FIM MX1 Motorcross Wereldkampioenschap te kunnen aankondigen. De spectaculaire Fransman Greg Aranda (23) wordt de kopman van LS Honda’s raceprogramma met de revolutionaire nieuwe 2013 Honda CRF450R. De voormalig Europees kampioen Supercross krijgt het jonge Vlaamse talent Jens Getteman (19) naast zich. Die maakt in 2013 de overstap naar de MX1 klasse na een veelbelovend debuutseizoen in de GP’s. In eigen land veroverde Getteman dit jaar de Belgische MX2 titel.

Drie jaar geleden kende het team van Steven Lettani zijn doorbraak op het hoogste niveau. Dankzij vijf MX1 manche overwinningen, drie GP zeges, podia in de MX1, MX2, MX3 en WMX GP’s én vier belangrijke nationale titels groeide LS Honda Racing uit tot het meest succesvolle Honda team in de recente GP geschiedenis. Terwijl de hoogaangeschreven Belgische structuur altijd al mean and lean opereerde, weerspiegelt het rijdersduo voor 2013 een vernieuwde langetermijnstrategie.

“We zijn heel blij met de komst van Greg en Jens in de LS familie”, zegt Steven Lettani, manager en eigenaar van het team. “Ik hield Aranda al een paar seizoenen in de gaten. Als rijder is hij één van de meest opwindende talenten in het WK én hij is erg snel! Zijn succes in de Europese Supercrossen, de Franse Elite en zijn palmares als jeugdrijder zijn het bewijs van Gregs potentieel. Wij zijn ervan overtuigd dat met de juiste begeleiding, een hernieuwde motivatie en een geweldige motor als de onze, Aranda ook in het WK straffe resultaten kan neerzetten. Met Jens Getteman hadden we al wat langer contact. Jens heeft heel wat in zijn mars. Hij heeft de stuurmanskunst en de persoonlijkheid om op termijn uit te groeien tot een topper. Uiteraard zal 2013 een leerjaar zijn voor Jens.  Volgend seizoen beschikt hij over een lanceerplatform om zich zonder druk verder te ontwikkelen.

Vorig weekend nam LS Honda Racing tijdens de Superbiker in Mettet afscheid van de Spanjaard Jonathan Barragan.

Hoewel we met Jonathan Barragan Spaans kampioen werden en een podiumplaats haalde tijdens zijn wildcard-optreden in het WK MX3 bracht 2012 lang niet wat we hadden gehoopt.  Onze nieuwe aanpak met jong talent zoals Getteman en Aranda zorgt echter voor een geweldige energie en dynamiek. Deze uitdaging geeft LS Honda Racing een pure adrenalineboost! Ook wat betreft de teamstructuur zijn we nog bezig met heel wat versterkingen. Daarom kijken we enorm uit naar het WK in 2013, naar Greg en Jens en naar het nieuwe BK motorcross.”

LEES MEER  Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

Greg Aranda: “Ik kijk er enorm naar uit om volgend seizoen met LS Honda Racing samen te werken! Het is een hecht en professioneel team waar ik de kans krijg om te laten zien wat ik waard ben in de MX1 GP’s. Een performante motor, de steun van toffe en ervaren mensen, met Denis Pipelier heb ik een Fransman als monteur… voor mij is dit een ijzersterk pakket! Ik denk dat ik in staat ben om de top 10 te halen, zoals ik al liet zien in Loket dit jaar. En hopelijk kan ik daar bovenop nog voor een aantal uitschieters in de top-vijf zorgen. Mijn belangrijkste focus wordt uiteraard het WK, maar ik zal ook opnieuw meedoen in de grote Europese Supercrossen zoals Bercy, Genève of Genoa en het Franse MX Elite kampioenschap.”

Jens Getteman (rechts) met teammanager Steven Lettani.

Jens Getteman: “Mijn eerste indruk van de LS Honda CRF450R was een schot in de roos. Zelfs na twee ronden voelde ik me al direct thuis op de motor! Vooraf had ik me wat zorgen gemaakt over de kracht en het gewicht, maar dat bleek geen enkel probleem te zijn. Vooraleer ik de beslissing nam om over te stappen naar de MX1 ​​heb ik mijn coaches bij Motorsport Future geraadpleegd. Samen kwamen we tot de conclusie dat dit op lange termijn de juiste stap was. Jongens als Clement Desalle, Ken De Dycker, Max Nagl en Kevin Strijbos zaten ook al vrij jong op een 450. Ik zeg niet dat ik onmiddellijk hun resultaten zal kunnen evenaren, maar ze hebben wel bewezen dat het een slimme zet kan zijn.”

LEES MEER  Hoeveel GP manche overwinningen heeft Herlings nu?

Foto’s: Vepix, Plan B

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …