KTM pakt eerste wereldtitel in de wegrace

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De allereerste wereldtitel Moto3 gaat naar Sandro Cortese. De Duitse KTM-fabrieksrijder won de Maleisische GP en verzekerde zich zo van de wereldtitel. Voor KTM was de wereldtitel het zoveelste sportieve succes in een absoluut triomfjaar.

Begin dit seizoen maakte KTM z’n comeback in het WK Wegrace via deelname in de Moto3. Het door Ajo Motorsports gerunde Red Bull KTM-fabrieksteam bestaat uit de Duitser Sandro Cortese, de Brit Danny Kent en de Australiër Arthur Sissis. Cortese won vier GP’s maar was vooral regelmatig. Kent won twee weken geleden de Japanse GP op Motegi. Naast de zeges van het fabrieksteam pakte KTM nog twee zeges als motorenleverancier met Luis Salom (RW Racing) en Jonas Folger (Aspar Racing) die op een Kalex-KTM uitkwamen. KTM profiteerde van de ervaring van het Red Bull KTM MX2-fabrieksteam om de 250cc viertakt krachtbron van z’n Moto3-machine te ontwikkelen.

KTM’s CEO Stefan Pierer had het over “Een ongelofelijke en wonderlijke dag voor KTM en KTM Racing-fans.”  De wereldtitel van Cortese past dan ook perfect in KTM’s expansieplannen naar een meer asfaltgericht gamma. “Sandro werd de eerste piloot die een wegrace wereldtitel won voor KTM. Dat is een onvergetelijke mijlpaal in de geschiedenis van de firma. De prestatie van Zulfahmi (Khairuddin) en Jonas (Folger) is een bekroning voor ons Moto3-programma en demonstreert tegelijkertijd ons engagement. Ik wil iedereen die bij ons Moto3-project betrokken is bedanken en Sandro, Aki (Ajo, de teammanager van het fabrieksteam) en het hele Red Bull-team feliciteren. Ze hebben zondag motorsport- en KTM-geschiedenis geschreven.”

Foto: KTM – Gold and Goose

Uw reacties

Ook te lezen