Spaanse titel voor Jonathan Barragan en LS Honda!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

LS Honda Racing rijder Jonathan Barragan verzekerde zich gisteren in La Baneza (in de noordwestelijke regio van Castillië en Leon) van de de Spaanse MX1 titel. De populaire Spanjaard begon aan de laatste ronde van zijn nationale kampioenschap met een voorsprong van 11 punten op Alvaro Lozano. DIGA-rijder José Antonio Butron won de beide manches in La Baneza. Uiteindelijk had ‘JB’ genoeg aan twee derde plaatsen om zijn tweede opeenvolgende MX1 titel binnen te halen. Daarmee mocht Jonathan zijn vierde nationale MX1 titel uit zijn carrière vieren. Na de hoog aangeschreven Italiaanse MX1 titel in 2010 (Davide Guarneri), Open Belgische titels in 2009 (Clément Desalle) en 2011 (Shaun Simpson), mag LS Honda Racing nu met Jonathan Barragan een vierde kampioenschap op vier jaar tijd bijschrijven op haar palmares. Hierdoor worden de prestaties en betrouwbaarheid van de door LS Honda geprepareerde CRF450R nog meer in de verf gezet!

Nadat het Circuito de la Salgada vorig jaar de Spaanse Grote Prijs mocht ontvangen kreeg de lokale club de eer om de finale van het acht-ronden-durende MX Elite te organiseren. De harde baan in La Baneza combineert een snelle sectie met krappe en bochtige elementen en verschillende haarspeldbochten. Hoewel hij kon terugvallen op een puntenvoordeel had Barragan ook met een enorme handicap te kampen. Doordat hij tijdens de laatste GP in Teutschenthal een vinger in zijn rechterhand had gebroken, moest de LS Honda rijder de pijn verbijten. Jonathan pakte de kopstart in de openingsreeks en reed vervolgens naar een berekende derde plaats achter Butron en Lozano. Met het kampioenschap als inzet had de 27-jarige Madrileen in de spannende finale manche niet de start die hij wilde. Toch hield hij het hoofd koel. Jonathan wist vrij snel op te klimmen vanaf de zesde plek na de eerste ronde tot de derde plaats aan de meet.

Jonathan Barragan: “Het was absoluut één van mijn doelen om mijn Spaanse titel te verlengen. Ik ben heel tevreden dat ik daar in geslaagd ben ondanks de blessure aan mijn vinger! Het was jammer om de MX of Nations in Lommel te moeten missen, maar om hier alles te kunnen geven was dat de enige juiste keuze. Zowel Jose Antonio (Butron) en Alvaro (Lozano) waren vandaag iets sneller daarom besloot ik om op veilig te rijden. Met acht rondes is het Spaans kampioenschap best lang, op 16 reeksen kan er van alles gebeuren! Ik ben ook geblesseerd aan het kampioenschap begonnen waardoor het allesbehalve makkelijk was. Dat maakt deze titel nog specialer! Na een teleurstellend seizoen ben ik blij om het team en mijn fans toch iets terug te kunnen geven. “

LEES MEER  Courtney Duncan is er weer bij in Maggiora

Steven Lettani, teammanager LS Honda Racing: “Ik kan Jonathan en zijn monteur Denis alleen maar feliciteren met hun schitterende werk! Het was een behoorlijke klus om de acht wedstrijden van het Spaanse MX Elite kampioenschap te combineren met het WK MX1, maar we zijn er in geslaagd. We hebben gezien dat ‘JB’ in eigen land sneller en agressiever voor de dag kwam dan in de GP’s. In het wereldkampioenschap had hij het moeilijk om datzelfde hoge niveau te bereiken. Hopelijk helpt deze bekroning zijn vertrouwen. Voor ons is de Spaanse MX1 titel in ieder geval een mooie mijlpaal. In de afgelopen vier jaar hebben we nu vier grote titels bij elkaar gereden, het begint een mooie traditie te worden. Dat we succes hebben behaald in drie verschillende landen is ook heel cool. Misschien moeten we de Europese vlag maar eens toevoegen achter onze naam!”

Foto’s: Ray Archer/ Bavo Swijgers

Uw reacties

Ook te lezen