X

Wereldkampioen Herlings start 4x in Harfsen!!!

Harfsen is zondag 21 oktober opnieuw gastheer van de motorcross wereldtop. De absolute publiekstrekker is wereldkampioen MX2 Jeffrey Herlings. Zeer bijzonder is dat de 18-jarige Brabander op ‘t Peppelenbos zowel in de MX1 als de MX2 zal starten. Zo is ‘de snelste man ter wereld op het zand’ liefst vier manches in actie te zien tijdens de ONK finale in Harfsen.

MX1: Herjan Brakke vs. de GP-giganten
Grootste kanshebber voor de dagwinst in de koningsklasse is ontegenzeggelijk Jeffrey Herlings op zijn 450cc KTM. De titelstrijd ligt nog helemaal open met GP-fabrieksrijders Evgeny Bobryshev als kanshebbers, samen met regerend kampioen Herjan Brakke. De Staphorster staat op slechts 5 punten van leider Bobryshev. Vuurwerk verzekerd dus. Ook Marc de Reuver wordt voorin verwacht. De Reuver switchte dit GP-seizoen succesvol naar het team van Formule 1-coureur Kimi Raikkonen, maar is nu terug op KTM.

Kan Herjan Brakke zijn titel verlengen?

MX2: Good-old Erik Eggens vice-kampioen?

De Nederlandse titel is al vergeven aan wereldkampioen Jeffrey Herlings en hij gaat in Harfsen ongetwijfeld laten zien waarom. De strijd om plek 2 en 3 ligt nog helemaal open. Good-old Erik Eggens en de Brit Jake Nicholls gaan strijden om het vice-kampioenschap. Een andere gevaarlijke outsider voor de top vijf is Jeremy van Horebeek (3de in het WK).

125cc: Wie grijpt de eerste titel?

In deze nieuwe klasse woedt een heftige strijd tussen aanstormende talenten. Voor de titel komen nog 3 rijders in aanmerking: koploper Jaap Corneth, op 18 punten gevolgd door Jeffrey Ebbers, die op zijn beurt de adem van Joel van Mechelen in zijn nek voelt. Van Mechelen is theoretisch zelfs nog in de slag om de titel.

Davy Pootjes zal in Harfsen natuurlijk ook van de partij zijn.

85cc: Strijd tussen jonge giganten

Het jeugdprogramma van de KNMV begint zijn vruchten af te werpen. Het niveau in deze klasse is zeer hoog met deelnemers uit alle landen van Europa. Twee jeugdige talenten steken er bovenuit: KTM fabrieksrijder Davy Pootjes is leider in de stand. De Europees kampioen en nummer drie van het WK start in Harfsen met een 1 punt marge op zijn concurrent Bas Vaessen, de winnaar van het prestigieuze ADAC-kampioenschap. De Brit Conrad Mewse staat derde en doet met een achterstand van 23 punten ook nog mee om de titel.

ONK Harfsen: niet alleen motocross

ONK Motocross in Harfsen is niet alleen motocross, maar een spektakel voor het hele gezin. De Stichting Motorsport Harfsen heeft opnieuw een groots randprogramma samengesteld. In de feesttent spelen Bennie Jolink, Gijs Jolink en Hendrik Jan Lovink met De Motorband. De kids kunnen opnieuw gratis motorcrossen en er zijn vele gratis attracties.

Handig om te weten:

ONK Harfsen zondag 21 oktober 2012
Circuit ‘t Peppelenbos, Deventerdijk 7 in Harfsen

Entreeprijzen: kinderen t/m 12 jaar gratis, 13 t/m 16 jaar 10 euro, volwassenen 20 euro.
Randprogramma start zondag 21 oktober rond 11:00 uur, trainingen vanaf 9:00 uur, wedstrijden ca. 12:30 uur.

Het laatste nieuws vind je op onze site: www.mxharfsen.nl

Volg ons ook op Twitter: www.twitter.com/mxharfsen en Facebook: www.facebook.com/motorclubharfsen