Resultaten SX Stuttgart op vrijdag

De eerste avond van de ADAC supercross is Stuttgart is achter de rug. Na vele geweldige duels en een incidentrijke finale is de winnaar bekend. Verrassend genoeg won er geen Amerikaan in de SX1 klasse. De favorieten konden hun rol niet waarmaken en bezweken onder de druk. De finale begon met een kopstart van Dennis Ullrich, voor de piloot die uitkomt op een 250cc 2takt KTM was dat al de derde kopstart van de avond na zijn holeshots in de kwart- en halve finale. Na Ullrich’ kopstart kregen we een mooi duel want de Duitser werd knap onder druk gezet door Teddy Maier. Onder deze druk maakte Dennis Ullrich uiteindelijk een foutje en kon Teddy Maier de kop overnemen. Een op kop kon de Amerikaan snel een kloof slaan. Hij maakte echter een fout in de 13e ronde door de z’n motor dood te remmen, dit was ook meteen het einde van zijn wedstrijd. De lachende derde was Mickael Musquin. Hij reed een constante en foutloze wedstrijd en kon zo mooi profiteren van de foutjes van de andere. Zijn landgenoot Florent Richier eindigde tweede en Jason Thomas mocht als derde mee op het podium.

Bij de SX2 zagen we een iets ander format. In deze klasse werden 2 main-events verreden en daarin stak Jake Canada met kop en schouders bovenuit. Hij won beide main-events voor Boris Maillard & Tommy Weeck.