X

Cadeautip met klasse: 100 jaar Motorrijden in België!

Onlangs stelde de jarige BMB samen met Uitgeverij Snoeck het boek ‘100 jaar motorrijden in België’ voor. De titel mag je gerust letterlijk nemen want de Belgische Motorrijders bond lag zowel in de sport als het toeristische motorrijden aan de basis van alles wat er op twee wielen (motorisch reilt en zeilt) in ons land.

Naar eigen zeggen konden de makers nog tien boeken vullen met anekdotes en foto’s die tijdens het maken van dit prachtige jubiliemwerk naar boven kwamen. Dat geloven we best. Aangezien het ook echt een naslagwerk is hebben we dit boek niet integraal van a tot z uitgelezen. Gaandeweg hoofdstuk voor hoofdstuk- of kijkend naar de vele foto’s- door deze turf dwalend is de leukste manier om 100 jaar geschiedenis te ontdekken.

Daarin uiteraard heel veel aandacht voor de Belgische MX legendesDe Coster, Everts, Geboers, Smets… enz. Maar ook de Belgische motorindustrie, andere motorsporten, de roemrijke traditie in de landenwedstrijden, de media en de motorsport, de motor als vervoermiddel en het toerisme komen aan bod. Hoevel je ook meent te kennen over de geweldige motortraditie in ons land toch wordt je geregeld verrast, of je nu een jonge of iets minder jonge motorfan bent! Met de feestdagen in het vooruitzicht is dit een waar tijdloos geschenk waar elke motorliefhebber van zal smullen.

Proficiat aan coordinator/eindredacteur Ad Van Poppel en zijn co-auteurs Gilbert Bruynooghe, Yves Campion, Thuur Coen, Jean-Paul Sépult, Guy Thonus en Marnix Vanslembrouck!

Titel: 100 jaar motorrijden in België is uitgegeven bij Snoeck. En je vindt in zowat elke boekhandel • ISBN: 978-94-6161 066-9 Pagina’s: 196 • afmetingen 24 x 29,7 cm met hardcover Prijs: € 39,00