X

De nieuwe king is gearriveerd in Chemnitz

Na twee dagen van schitterende wedstrijden is de slotconclusie dat Tyler Bowers de nieuwe “King van Chemnitz” is. De AMA Arenacross kampioen wist op gisteren, vrijdag knap de finale te winnen voor de huidig leider van het ADAC SX Kampioenschap de fransman Florient Richier en Joaquim Rodrigues.

Vandaag kregen we in de finale dan weer een schitterend duel tussen de winnaar van gisteren Tyler Bowers en thuispiloot Dennis Ullrich. Ullrich bekend om zijn snelle starts wist nu ook weer de kopstart te nemen en hield heel de race een opzittende Bowers af. Enkele malen zagen we Bowers de leiding kort over de nemen maar dit werd telkens agressief gecounterd door Ullrich die zo het Duitse publiek op de banken en helemaal in extase kreeg. Na deze twee jongens die met alle aandacht gingen lopen eindigde Florient Richier op de derde plek.

Bij de 250cc piloten zagen we Borris Maillard domineren met vier overwinningen uit vier starts. Daarmee is de fransman ook terecht de nieuwe Prins van Chemnitz. Uit de 85cc of SX3 klasse was er prachtig Belgisch nieuws met Nolan Cordens en Jarni Kooji. Deze jonge heren lieten zien dat ze niet bang zijn voor een beetje supercross en dat resulteerde in een dagoverwinning voor beide. Zo won Jarni Kooji vrijdag en Nolan Cordens de zaterdag. Hun ander dagresultaat was voor beide jongelingen een 3de plek.