Greg Aranda en LS Honda Racing uit elkaar

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Na gesprekken over de voorbereiding voor het 2013 GP seizoen en over de definitieve wedstrijdkalender hebben Greg Aranda en LS Honda Racing  besloten om hun samenwerking te beëindigen. De voormalige Europese SX  kampioen werd deze week verwacht op de trainingsstage van het team in het zuiden van Frankrijk waar hij samen met Jens Getteman op harde banen zou rijden. Uiteraard is Getteman -onder het toeziend oog van trainer Yves Devlaminck- gewoon aan de slag zoals gepland.

Aranda’s contract met het hoog aangeschreven Belgische team zou van start gaan op 1 januari. Beide partijen hebben echter in de beste verstandhouding gekozen om af te zien van deze overeenkomst. LS Honda Racing is op dit moment naarstig aan het werk om een geschikte vervanger te zoeken voor Aranda. Ook rijders die geïnteresseerd zijn in een samenwerking mogen zelf contact opnemen met het team. Greg Aranda zal zijn nieuwe team spoedig bekend maken.

Greg Aranda tijdens de supercross van Bercy.

Steven Lettani, teammanager LS Honda Racing: “We geloven nog altijd in Greg en zijn talent maar aan de andere kant weten we dat je 100% gefocust moet zijn om te slagen in het FIM MX1 Wereldkampioenschap Motorcross. Ik denk dat Greg’s prioriteiten zijn verschoven en dat hij zich nu volledig wil toeleggen op supercross en wedstrijden in eigen land. Dat respecteren we en we wensen hem het allerbeste in de toekomst.
Met Jens (Getteman) werken we hard om de uitdaging van het racen op het allerhoogste niveau ter wereld tot een goed einde te brengen. Qua fysiek heeft hij een mooie progressie geboekt in de voorbije weken. Rijden in drassige en natte omstandigheden is geen pretje maar ik ben er zeker van dat  Getteman de vruchten zal plukken van het harde labour dat hij al heeft geleverd en nog zal leveren! Op ons trainingskamp kan hij zich nu uitleven op harde banen, ook de aanpassing aan de 2013 CRF450R verloopt prima.”

LEES MEER  Gajser op de pole in Maggiora voor Herlings en Bogers

Greg Aranda: “Ik heb er goed over nagedacht en mijn keuze staat vast. Op dit moment in mijn leven en in mijn carrière kies ik ervoor om in Frankrijk te blijven. Het team was ook bezorgd over de zware kalender van de opeenvolgende GP wedstrijden het Franse Elite kampioenschap. Dat begrijp ik maar voor mij is het Franse kampioenschap té belangrijk om op te geven. Vooraleer de Franse kalender bekend was, bleek dit trouwens nooit een probleem.

Doorlopend in België verblijven, zoals het team wilde, is jammer genoeg niet mogelijk voor mij. Bij deze wil ik wel graag Steven (Lettani), Denis (Pipelier), Yves (Devlaminck) en het voltallige LS Honda Racing team bedanken voor het vertrouwen en voor de materiële steun tijdens mijn voorbij Supercross campagne.”

Foto’s: CDS

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …