X

NIEUW: Marchesini ‘Rock’ MX spaakwielen

In de snelheid heeft het wielenmerk Marchesini een indrukwekkende status opgebouwd. Nu komt de Italiaanse firma, die onder de paraplu van Brembo valt uit met zeer hoogwaardige off-road/MX spaakwiel.

Zoals je dat van Marchesini mag verwachten zien deze wielen er heel hi-tech uit. En dat zijn ze ook!  De nieuwe ROCK wielen hebben namelijk geen nippels – je weet wel die kleine ringetjes die de spaken met de velg verbinden aan. Qua gewichtswinst wordt hierdoor dus een ontzettende vooruitgang geboekt wat op zijn beurt het weggedrag ten goede komt. Op die manier blijft er bovendien ook minder vuil aan de wielen hangen. Ook helemaal anders dan anders zijn de spaken zelf, die zijn recht -zonder de gebruikelijke kromming op het punt van bevestiging aan de naaf – en volgens Marchesini sterker. Bijgevolg kan het aantal spaken worden verlaagd van de gebruikelijke 36 tot 32.

Met de nieuwe ROCK wielen, is het niet langer nodig om spaken bij te stellen, mede dankzij een perfecte koppeling tussen spaak en velg en ook door de Dri-Loc Plastic vergrendeling voor de spaakschroefdraad. Toch is het nog steeds mogelijk om de spanning van de spaken aan te passen op de traditionele wijze, om te compenseren voor een blijvende vervorming van de velg.

De naaf en de velg zijn volledig vervaardigd uit stuk: de hub is geanodiseerd in diverse kleuren, terwijl de velg een geanodiseerde zwarte afwerking heeft. Zoals we het nu horen klinken deze wielen als zéér veelbelovend; licht, stijf en onderhoudsvriendelijk. Alsof Marchesini het (motorcross)wiel opnieuw heeft uitgevonden! Hoe ze echt rijden zouden we graag zelfs eens voelen. Over het bijhorende prijskaartje houden we jullie nog op de hoogte.