Ijzersterk MX1 debuut voor Getteman in Mantova

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Jens Getteman was duidelijk in zijn element tijdens de Mantova Starcross, de traditionele opener van het internationale motorcrosseizoen. In een sterk bezet deelnemersveld reed de 19-jarige Denderleeuwenaar bij zijn MX1 debuut naar een fraaie 8ste plaats! Getteman liet zich positief opmerken door drie regelmatige wedstrijden en met zijn typische, vloeiende stijl. Landgenoot Kevin Strijbos won in Italië de drie reeksen.

Hoewel de regerende Belgische MX2 kampioen mooie tijden liet noteren op zaterdagmorgen duurde het even vooraleer hij in de kwalificatierace het juiste ritme te pakken had. Uiteindelijk kwam Jens als 13de over de finish achter de Engelsman Jason Dougan. Nadat alle nervositeit voor zijn eerste MX1 optreden was verdwenen zag het talrijk opgekomen publiek ‘s zondags een zorgeloze Getteman aan het werk. Ondanks een mindere start in de eerste race stroopte de Topsport Vlaanderen-rijder meteen de mouwen op. Zo wist hij in de eerste twee ronden al heel wat terrein goed te maken. Jens evenaarde rondetijden van de snellere mannen voor hem en stuurde zijn CRF450R naar een knappe achtste plaats.

De Honda nummer 51 liet zich ook in de tweede manche niet afschrikken door een start in het midden van het veld. Getteman kwam vanop de 23ste stek ijzersterk terug om zich naar een plaats in de top tien te knokken. Hij zou als negende eindigen na Honda fabrieksrijder Max Nagl. Weerom speelde een moeizame start Jens parten in de derde reeks, maar vooral twee foutjes deden hem de das om. Desondanks wist hij in de afsluiter zijn beste resultaat van de dag te evenaren. Met drie oerdegelijke races onderstreepte de jonge LS Honda dan ook zijn potentieel in de koninginnenklasse.

Jens Getteman, LS Honda Racing: “Al bij al ben ik tevreden over mijn Starcross vandaag. Eigenlijk is het qua resultaat ook een stuk beter verlopen dan we vooraf hadden ingeschat. Zaterdagnamiddag liep het nochtans een beetje stroef. Misschien omdat ik al zolang geen wedstrijd meer had gereden; mijn positie op de motor klopte niet en pas aan het eind van de kwalificatierace begon het te lopen zoals ik wilde.

Op zondag voelde ik me dan weer heel goed op de motor! Op de baan was het echter uitkijken want het circuit lag er vrij zwaar bij en op sommige plaatsen zaten er nog ijsplekken onder de zachte bovenlaag. Fysiek was de Mantova Starcross evenmin te onderschatten. De drie reeksen volgden elkaar heel snel op. Van zodra je in de paddock terug was –een beetje opgefrist en omgekleed- moest je weer weg. Veel tijd om te rusten was er dus niet! Hoe dan was het goed om in Mantova te zien waar ik nu sta. We weten dat er nog veel werk voor de boeg is. Zeker wat betreft mijn starts, al was dat niet onlogisch omdat ik nog niet specifiek op mijn starts had geoefend.”

Reeks 1: 1. Kevin Strijbos, 2. Clément Desalle, 3. Gautier Paulin, 4. Jeremy Van Horebeek, 5. Max Nagl, 6. Tanel Leok, 7. Davide Guarneri, 8. Jens Getteman (LS Honda Racing), 9. Sébastien Pourcel, 10. Marc De Reuver, 11. Evgeny Bobryshev, 12. Xavier Boog, 13. Jason Dougan, 14. Kenny Vandueren, 15. Rui Goncalves, 16. Stefano Dami, 17. Fabio Ferrari, 18. Yentel Martens, 19. Christian Beggi, 20. Nick Triest

Reeks 2: 1. Kevin Strijbos, 2. Tanel Leok, 3. Evgeny Bobryshev, 4. Clément Desalle, 5. Xavier Boog, 6. Jeremy Van Horebeek, 7. Gautier Paulin, 8. Max Nagl, 9. Jens Getteman (LS Honda Racing), 10. Kenny Vandueren, 11. Jeremy Delincé, 12. Marc De Reuver, 13. Stefano Dami, 14. Christian Beggi, 15. Fabio Ferrari, 16. Yentel Martens, 17. August Just, 18. Nikolai Paschinskij, 19. Alessandro Albertoni, 20. Marco Schogler

Reeks 3: 1. Kevin Strijbos, 2. Evgeny Bobryshev, 3. Xavier Boog, 4. Jeremy Van Horebeek, 5. Gautier Paulin, 6. Tanel Leok, 7. Kenny Van Dueren, 8. Jens Getteman (LS Honda Racing), 9. Christian Beggi, 10. Stefan Dami, 11. August Just, 12. Jeremy Delincé, 13. Fabio Ferrari, 14.Yentel Martens, 15. Marco Schogler, 16. Nick Triest, 17.

MX1 Eindstand Starcross Mantova; 1. Kevin Strijbos 75 ptn, 2. Evgeny Bobryshev 52, 3. Tanel Leok 52, 4. Jeremy Van Horebeek 51, 5. Gautier Paulin 50, 6. Xavier Boog 45, 7. Clément Desalle 40, 8. Jens Getteman (LS Honda Racing) 38, 9. Kenny Van Dueren 32, 10. Max Nagl 32, 11. Stefano Dami 24, 12. Christian Beggi 21, 13. Marc De Reuver 21, 14. Jeremy Delincé 19, 15. Fabio Ferrari 18, 16. August Justs 14, 17. Yentel Martens 14, 18. Davide Guarneri 14, 19. Sebastien Pourcel 12, 20. Nikolai Paschinskij 10…

LS Honda Racing’s volgende race is de Hawkstone Park International MX in Shropshire op 10 februari

Foto’s: CDS

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …