X

Motorclub van Leuven stopt er mee

Deze week ging de mail rond van de ‘De Koninklijke Vereniging Motor Unie Leuven’ of kortweg ‘KVMUL’ deze mail gericht naar ons allen, opgemaakt door Rene Van den Driessche, deelt ons de opheffing mee van deze club. Hierbij verdwijnt dus wederom een monument in het motocross.

Geachte,

Deze maand werd de Kon. Motorunie Leuven ontbonden. De club werd gesticht in 1932 en richtte in totaal meer dan 50 motorcrossen in, o.a. aan de Zoete Waters, Kesselse Bergen en Egenhoven. Iedere motorcrosser met naam en faam uit de ganse wereld heeft deelgenomen aan deze crossen.

Door allerlei absurde wetten in Vlaanderen zoals waterwinningsgebieden waar men alles mag in inrichten, behalve motorcross en de weinig steun van het huidige stadsbestuur in deze materie, heeft de club besloten gewoon te stoppen met alle activiteiten en de vzw op te heffen.

Steeds waren er aan de Zoete Waters en de Kesselse Bergen meer dan 20.000 toeschouwers, dat is driemaal meer dan de cyclo-cross aan de kazerne die met veel politieke publiciteit naar Leuven werd gehaald en die de Leuvense belastingbetaler heel wat euro’s kost. De Kesselse Bergen zijn in gans België gekend dankzij de motorcross.

De (ex)club dankt de pers voor de vele steun die zij mochten ontvangen bij al de inrichtingen van de club.

Rene Van den Driessche