X

Mirco ten Kate dichtbij een dubbelslag

Heel lang leek het erop dat Mirco ten Kate beide manches zou winnen tijdens de tweede wedstrijd van het KNMV Nederlands Kampioenschap 250cc. In de laatste ronde van de tweede manche is het echter Sander Agard-Michelsen die Ten Kate verrast en de tweede manche wint. De dagzege is voor Ten Kate (1-2) voor Roan Tolsma (2-3) en de Brit Calum Mitchell (3-5).

1e manche
De eerste manche stevent Sem de Lange af op een overwinning maar hij gaat net voor de finishlijn in de fout en komt ten val. Er volgt een rode vlag waardoor de wedstrijd opnieuw moet worden verreden. Robin van Oldeniel heeft even de leiding maar in de tweede ronde neemt Ten Kate de leiding over. Agard-Michelsen volgt en beide strijden tot in de laatste ronde om te zege. In de laatste ronde komt de Noor echter in de problemen en hij komt niet aan de finish. De 17-jarige Tolsma wordt tweede voor Lema MX-rijder Mitchell. Damian Wedage pakt de vierde plaats voor de CUP250 kampioen van vorig jaar Sven Dijk.

2e manche
In de tweede manche heeft Ten Kate in de beginfase de leiding maar hij ziet snel Tolsma passeren. Deze debutant maakt indruk en hij weet zelfs wat afstand te nemen. Later komt Ten Kate terug wanneer de leider in de fout gaat en terug zakt naar de derde plaats. Agard-Michelsen krijgt de aansluiting bij Ten Kate maar niet gevonden maar ook nu is er een spannende finale. Ten Kate verliest in de laatste ronde de leiding aan de 24-jarige Noor! Ten Kate wordt tweede voor Tolsma. Wedage is in de eerste ronde ten val gekomen en hij begint buiten de top 30 aan de wedstrijd. De KTM-rijder gaat bijzonder hard rond en hij weet nog als vierde over de finish te komen voor Mitchell.

De volgende wedstrijd is op 7 april, dan worden de punten verdeeld op het circuit van Lochem.

Uitslagen KNMV Nederlands Kampioenschap 250cc; Boekel, NL:
1e manche

1. Mirco ten Kate NL Honda
2. Roan Tolsma NL Husqvarna
3. Calum Mitchell GB Husqvarna
4. Damian Wedage NL KTM
5. Sven Dijk NL Honda

2e manche
1. Sander Agard-Michelsen Nor Yamaha
2. Mirco ten Kate NL Honda
3. Roan Tolsma NL Husqvarna
4. Damian Wedage NL KTM
5. Calum Mitchell GB Husqvarna

Dagklassement:
1. Mirco ten Kate NL Honda 1-2
2. Roan Tolsma NL Husqvarna 2-3
3. Calum Mitchell GB Husqvarna 3-5
4. Damian Wedage NL KTM 4-4
5. Robin van Oldeniel NL Husqvarna 6-6

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #AnneMXPics