Geen WK MX1 op Vlaamse TV

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vlaamse motorcrossliefhebbers die dit seizoen de GP’s willen volgen op TV zullen dat via RTBF moeten doen. Dat schrijft De Motorsite vandaag.

Wie in 2013 het WK Motorcross via TV wil volgen zal zich moeten tevreden stellen met de samenvattingen op  RTBF of een digitaal pakket met MotorsTV moeten aanschaffen.  De Motorsite kreeg van de sportdienst van de VRT het antwoord dat Sporza vanaf dit jaar niet meer over de rechten voor de samenvattingen van het WK Motorcross beschikt. Eerder al had Sporza de LIVE motorcrossverslaggeving op TV teruggeschroefd naar samenvattingen. Al werden in 2012 ook de Belgische MX1 GP in Bastogne en de Motorcross der Naties in Lommel LIVE verslagen op Sporza.

Bij digitale sportzender Sport10 – de opvolger van Exqi Sport – is er willen interesse maar krijgen ze het benodigde budget om een WK-seizoen LIVE op de Vlaamse buis te brengen niet rond. “De kans is helaas heel klein geworden dat wij het WK motorcross zullen kunnen uitzenden. De start komt met rasse schreden dichterbij en de productiekosten zijn te hoog om met de beschikbare sponsorbudgetten te coveren” klonk het vannamiddag bij Sport10.

Toch heeft Sport10 de plannen om het WK MX1 LIVE op de buis te brengen nog niet helemaal opgegeven: “Wij wachten nog op antwoord van enkele sponsors binnen het circuit, maar het zal touch and go zijn voor de eerste race. Mogelijk moeten we dus zelfs voor alles verstek laten gaan, maar we blijven proberen een oplossing te vinden.

LEES MEER  Deelnemerslijst MXGP van Lombok

De kans dat er op geen enkele Vlaamse televisiezender nog beelden van het WK MX1 te zien zullen zijn, komt hard aan bij de fans. Zeker nu er niet minder dan 7 Belgische rijders aan de start zullen staan in de MX1-koningsklasse. Het leeuwendeel – 6 om precies te zijn – van die Belgische rijders zijn Vlamingen die vooral Vlaamse supporters hebben. Toch zullen deze laatste hun toevlucht moeten zoeken tot de RTBF die beelden van de MX GP’s in de programma’s Weekend Sportif en Automobilezal brengen.

Wie de GP’s echter LIVE wil volgen zal zich bij z’n kabelprovider een digitaal pakket met daarin MotorsTV moeten aanschaffen. Het is immers deze zender die als enige de GP’s Live en voorzien van Nederlandstalige commentaar uitzendt. Dat een totaal gebrek aan beelden op de Vlaamse TV nog andere consequenties zal hebben valt niet uit te sluiten. Als een WK in een land niet te zien is, wordt de interesse daar automatisch minder. En dat is iets wat de organisatoren van de GP’s in Valkenswaard en Bastogne weleens flink zouden kunnen voelen aan de kassa’s. Bovendien blijven ook de lokale sponsors van Vlaamse GP-teams zoals Kemea Reytec Yamaha en Standing Construct KTM nu verstoken van beelden op hun afzetmarkt.

Foto: archief MXMag.be

Uw reacties

Ook te lezen

  • MXGP Lombok: de live timing

    MXGP Lombok: de live timing

    Ook dit weekend rijden de toppers uit het WK een race voor het wereldkampioenschap in Indonesië. Ten opzichte van vorige week wordt er nu andersom gereden. Je hoeft niks te …
  • Tickle in het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship

    Tickle in het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship

    Broc Tickle zal de komende zomer diverse wedstrijden van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Kampioenschap in actie komen. Tickle is actief als test-rijder voor Monster Energy Kawasaki Racing dat …
  • Sven van der Mierden terug achter het starthek!

    Sven van der Mierden terug achter het starthek!

    Komend weekend zal Sven van der Mierden zijn rentree maken achter het starthek. De Brabander heeft te kampen gehad met een schouderblessure waardoor hij dit seizoen nauwelijks in actie kwam. …
  • De Arenacross UK Series gaat internationaal

    De Arenacross UK Series gaat internationaal

    De Arenacross UK Series gaat het komende seizoen de grens over! Het Britse Supercross Kampioenschap zal de oversteek maken naar het midden oosten! Er staan acht wedstrijden op de kalender …