X

Herlings en Bobryshev winnen in Halle

In Halle werd vandaag de eerste proef voor het ONK gereden. In de voorbereiding naar de volgende GP in Valkenswaard kwamen vele GP toppers in het zand rijden en kregen we een mooi startveld te zien.

In de MX2 klasse ging de overwinning in beide manches zoals verwacht naar Jeffrey Herlings. In de eerste manche nam Standing Construct KTM rijder Pascal Rauchenecker de beste start maar reeds in de tweede ronde kwam Herlings opzetten. De KTM-rijder viel in de vijfde ronde even terug naar de derde plaats nadat hij ten val kwam, waardoor Glenn Coldenhoff aan de leiding kwam. Herlings zette zijn fout echter vlug recht en snelde opnieuw naar de leiding en de overwinning. Coldenhoff werd op zes seconden tweede en Jordi Tixier kwam als derde over de finish. Damon Graulus was eerste landgenoot op de negende plaats. Brent van Doninck werd 16e en Kevin Fors moest in de tweede ronde opgeven. De race werd met een rode vlag afgevlagd na een zware crash van Dean Ferris.

In de tweede manche opnieuw de Standing Construct KTM’s voorop met het holeshot voor Damon Graulus voor Rauchenecker. Herlings kwam echter al snel opzetten en reed na 1 ronde al aan de leiding. Hij won met 43s voorsprong op zijn teamgenoot Jordi Tixier en Glenn Coldenhoff. Kevin Fors werd achtste in deze wedstrijd, Damon Graulus kwam als 21e over de finish terwijl Jeffrey Dewulf en Brent van Doninck respectievelijk als 23e en 24e over de finish kwamen.

In de eindstand gaat Herlings Tixier en Coldenhoff vooraf. Kevin Fors is eerste Belg op de 13e plaats.

Eindstand MX2 Halle

1. Herlings (1-1)
2. Tixier (3-2)
3. Coldenhoff (2-3)
4. Rauchenecker (6-4)
5. Klein Kromhof (5-5)
6. Eggens (4-7)
7. Febvre (7-9)
8. Lupino (10-10)
9. Kullas (8-12)
10. Nicholls (15-6)

In de MX1 klasse ging de overwinning in beide reeksen makkelijk naar Evgeny Bobryshev. De Honda rijder reed in de eerste manche van start tot finish aan de leiding en won voor Van Horebeek en De Reuver. In de tweede manche nam Van Horebeek de snelste start maar in de tweede ronde moest hij de Rus al laten voorgaan. Bobryshev won uiteindelijk de reeks met bijna anderhalve minuut voorsprong voor Van Horebeek en opnieuw de Reuver.

In de eindstand wint Bobryshev voor Van Horebeek en de Reuver. Kevin Wouts werd met twee vijfde plaatsen vijfde in de eindstand, net voor Yentel Martens.

Eindstand MX1 Halle

1. Bobryshev (1-1)
2. Van horebeek (2-2)
3. De Reuver (3-3)
4. Satink (4-4)
5. Wouts(5-5)
6. Martens (8-6)
7. Justs (7-10)
8. Bengtsson (9-9)
9. Verhoeven (12-7)
10. Saris (13-8)

De 125cc klasse werd een Kemea Reytec van de Laar onderonsje tussen de jonge Nederlander Freek van der Vlist en Ludovic Brevers. Van der Vlist won beide manches voor zijn teamgenoot Brevers en de JM KTM rijder Paulls Jonass werd telkens derde.

Cyril Genot werd met een vijfde en een derde plaats derde in de eindstand van de 85cc

De volledige resultaten kan je hier terugvinden.